Енергийната ефективност: Поредният писък на европейския социализъм

Понятието „енергийна ефективност“ се превърна в мантра на екологичното движение, политиците и кръг от фирми, които виждат в него неограничен маркетинг, пише Боян Рашев

Енергийната ефективност: Поредният писък на европейския социализъм

Снимка: Bloomberg L.P.

Още по темата
Нужни са 275 млрд. евро годишно за обновяване на сградите в ЕС до 2030 г.
14.10.2020
Коментари
   1| 2    
0
 
1
 
11
Zlato до: unicornblade
преди 2 дни
Няма профилна снимка
Не било социализъм, ами най-обикновен цоциализъм. Кметицата сигурно е изцоцала някой бакшиш :)
2
 
2
 
10
преди 3 дни
Няма профилна снимка
Това е на теория.
На практика е още по-брутално:
500 000 лв за саниране на блок с 5 етажа в гр. Ивайловград. Пък в блака 2 населени апартамента. Останалите обезлюдени.
Почти всички блокчета вече са санирани и дори кметицата взе миналата година наградата за "Кмет на Годината на ГЕРБ".
Да бяха им построили и подарили по една нова къща на живеещите, щеше да е по-добре.
2
 
3
 
9
преди 3 дни
ЕС е в ръцете на неокомунистически изр0ди, които са неизчислимо по-опасни и по-големи *** от някогашните к0мунисти в Източна Европа. Единственото спасение за Европа очевидно е нова буржоазна революция, изваждане на гилотината от музея и масово сечене на тимберици - като се почне от крeтeните урсура и тимерманс и после - наред.
2
 
3
 
8
studioaa до: zelka007
преди 3 дни
Който идва на власт с насилие ,преврат и убийства на 09.9.1944 си отива от власт по същия начин. Новите *** - "прогресивните" - зеленашите, феминистистите, лгбт активистите, които всъщност са децата и внуците на старите *** да внимават, защото те ще го отнесат, когато дойде момента.
2
 
4
 
7
преди 3 дни
Няма профилна снимка
Баси, то имало и какво да се прочете в този сайт. Нищо, после ще го удавят в 20-30 статии за вятърни мелници.
3
 
5
 
6
преди 3 дни
Това в заглавието не отговаря истината, тук става въпрос за комунизъм, а не социализъм. ес е комунизъм, защото ес иска да премахне националните граници, ес всячески ограничава частната собственост чрез всевъзможни регулации и ес се опитва да строи утопично комунистическо общество базирано на митичната и безумна "социална справедливост", която всеки път значи нещо различно и непрекъснато се сменя с цел да се оправдае поредното безумие. Долу ес!!!
2
 
4
 
5
преди 3 дни
И аз поздеавявам Инвестор за този материал.И Боян Рашев разбира се.Чудесно е периодично да се чува и гласът на разума , а не само лунатичните бълнувания на зелените екофашисти и полезните *** които им слугуват в левичарските медии,и които уверено водят Европа към икономическа нерелевантност.
3
 
2
 
4
преди 3 дни
тъй ... зад Energy Efficiency Directive на ЕС , която е от 2012 и включва така нареченият механизъм Energy Efficiency Obligations за която е ревът в материалът ... :))) ... се прилага в голяма част от хамериканските щати , в китай , в южна корея , в австралия ... вероятно авторът сега го открива в ЕС и е много впечатлен ... :)))

енергийната ефективност на сградите ама въобще не е европейски патент ... :))) ... на повечето места по света има специални програми и строителни стандарти ... едно е да харчиш за една средно голяма къща 800-900-1000кВтч на месец друго си е да е почти 0 ... :))) ... еле па като го разхвърляш за 10-20 години в/у ипотека ...

наскоро четох един материал , за сграда на хартиеният архив в един холандски град ... абсолютна 0 за консумация за отопление , ток и вода ... слънчеви панели за ток , отопление на ток , рециклиране и съхранение на дъждовна вода и употребата й ... и в нея работят хора , и има специални климатични изисквания за хартиеният архив ... мноооого измислена постройка ...
3
 
4
 
3
zelka007 до: ing5rov
преди 3 дни
хаха ... ти еднакво безсмислени коментари под всякакви статтийки ... :)))
3
 
6
 
2
преди 3 дни
хаха , статийката е изтървана по грешка ... ше има наказания .
   1| 2