IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йената, швейцарският франк и датската крона - големите печеливши от Brexit

Всички инвеститори се стремят да странят от паунда, каза Андрей Стойчев, главен дилър на Делтасток

22:21 | 07.07.16 г. 1
Йената, швейцарският франк и датската крона - големите печеливши от Brexit

Паундът се намира на ниски нива в сравнение с последните 20-30 години, но пък е трудно да се предвиди дали това са дъна. Всички инвеститори се стремят да странят от паунда. Това каза Андрей Стойчев, главен дилър на Делтасток, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. По думите му това беше най-вероятният сценарий при този невероятен сценарий - Brexit.

Политическите решения и политическите събития определят цената на паунда, каза още Стойчев.

По думите му опитите на централната банка да го стабилизира са от значение, но същевременно трябва да се стабилизират и други пазари, като този на имотите във Великобритания.

"Състоянието на цялостната икономика също е застрашено. Има доста компании, които обмислят вече релокация. Централната банка има доста тежка задача с това да обяви публично, че предстоят нови рекордно ниски нива на лихвените проценти. Това натежава допълнително на паунда и го обезценява. Донякъде този ход стабилизира капиталовите пазари, особено във Великобритания, но не смятам че ще бъде дългосрочно", посочи той.

"Доларът остава сериозна и силна валута, въпреки че събитията от Brexit повлияха на всички. Едва ли ще видим повече от едно покачване на лихвите през тази година, което означава не толкова силен долар, колкото всички ние очаквахме. Големите печеливши от това, което се случва в Европа и Великобритания, са японската йена, швейцарският франк, датската крона".

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
крас
преди 7 години
Интересно е как реагира на случващото се ФАБРИКАТА НА СВЕТА - Китай! ЮАНА ДЕВАЛВИРА СПРЯМО ДОЛАРА И ЕДРОТО И ПОСКЪПВА СПРЯМО ЛИРАТА!! КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА ЗА ТОЗИ НЕОБЯТЕН ПАЗАР НА СТОКИ И СУРОВИНИ?С КОЯ ВАЛУТА ЩЕ Е ПО ДАБРЕ ДА СЕ РАБОТИ НА НЕГО - с евтината лира или със скъпия долар и евро?! ОСТАВАМ НА ЕКИПА НА ИНВЕСТОР ДА ПРЕЦЕНИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още