Рекордна заетост за прехода

Нарастването на заетостта е благодарение на икономиката, всяко политическо перчене на тема „работни места” е неуместно, пише Петър Ганев от ИПИ

Рекордна заетост за прехода

Снимка: Pixabay

Още по темата
Икономисти: Субсидираната заетост не преодолява структурната безработица
08.08.2017
Защо държавата продължава да харчи за заетост, въпреки че не знае как?
29.07.2017
Коментари
   1| 2    
0
 
0
 
14
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Интересно защо ми изчезна единия коментар тук? Беше съвет към mrynmryn. Дори на началната страница пише, че коментарите тук са 14, а като влезе човек вижда 13 :) (преди сегашния ми). Трябва да си фикснете кода, че да не дава такива бъгове :)
1
 
2
 
13
scott до: Стоян Петров
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
ми да! три третини свободно време. муяхяхяхяхяхяхяхя
1
 
4
 
12
scott до: mrynmryn
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
нидше е зуе............ни става.
Да ти кажем мойто определение за РОБ! Роб си, ако изпълняваш само и единствено намерениата на другите. Мож да си пребогат, добре ситуиран, ама ако си в плен само на чужди планове /на държавата и близките хора/ си РОБ! Аз затва общувам крайно пестеливо и дори ми е гадно, дреги хора да въвличам в мойте намерениа и планове. А НАЙ-МЕ Е ЯД НА ДЪРЖАВЕС! Тамън напраим некоа добра инвестициес и очеквам пичелби: оказва се, че противно на секва пазарна логика, фед спонсорира, субсидира и УБИВА сички противомислещи! Например: никога,никога,никога не съм си мислеле, че ше има банка, която да дава 0% лихва в продължение на 10 години?!?!?!?!? Това е противоречиво на човешката природа бе! Ама се прави само ЗА ДА СЕ УБИЕ И ПРЕСЕЧЕ НАМЕРЕНИЕТО И СТРЕМЕЖА НА СИЧКИТЕ РАЗЛИЧНИ ОТ ФЕД. Прави си роби от немислещи и слепоследващи пичеливши покрай него.............та, както казах - нидше не струва. заема героично-отчайващи пози и ти племпа глупостес без практическа стойнос.
1
 
5
 
11
Стоян Петров до: mrynmryn
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Означава ли това че всички пенсионери са "свободни граждани"?
1
 
9
 
10
преди 6 месеца
Процентно заетостта може да е най-висока, но като брой заети, сме далеч от най-добрата година - 2008, когато общо заети са малко над 3,3 млн. души във възрастовата група 15-64 години. Важно да е се види и доколко възходящата тенденция е устойчива
0
 
6
 
9
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Харесаха ми разсъжденията на автора за производители и грабители.
Май ловно-събирателния сезон (епохата на първоначално натрупване на капитал) е започнала да приключва. За сега само е започнала, но не е приключила. А може би тя никога и никъде не приклчва?
1
 
3
 
8
mrynmryn до: coder
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Ами в момента се пробвам да стана, във Варна има само 2 фирми които взимат хора без опит, останалите са изброили всички възможни езици, за джуниър...
0
 
13
 
7
coder до: mrynmryn
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Ако ти кажа какви *** стават програмисти (не синиъри де) и ги държат на работа, и вземат над 1000 лв чисто, то ще бъдеш сигурен, че почти всеки може да стане програмист. Иска се малко логика и най-вече желание. Професията е и полезна за ума, а това което изисква правенето на софтуер е мозъчна активност и сравнително евтина машина. Затова България може да изплува от блатото благодарение разработката на софтуер, за което не се изискват многомилионни инвестиции и т.н.
2
 
14
 
6
mrynmryn до: scott
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
"Роб е всеки, който не разполага с две трети от времето за себе си."
Ф. Ницше
4
 
14
 
5
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Работа, че има, има, но повечето е за ниско квалифицирана работна ръка. Масата мои познати са готвачи, сервитьори, бармани, складови работници, при положение, че са завършили "някакво" висше. И все пак, не всички имат/ме потенциала да станем сениор програмисти и от сорта.
Аз съм сравнително млад и мога да си позволя да сменям работата от време на време, но забелязвам доста колеги (40+), ги е страх да го направят, защото им трябват парите и всеки ден си блъскат главите и изглеждат супер нещастни по време на работа. Голяма част от хората живеят за да работят, а аз се старая работата просто да ми помага за да поддържам начина на живот, на който съм свикнал.
   1| 2