Коректно ли е плащането на глоби да се обвърже с техническия преглед на колите?

Все още има въпросителни дали такова предложение ще бъде от полза

Още по темата
Коментари
   1| 2    
0
 
0
 
11
evn
преди 6 години
Няма профилна снимка
Поредните простоти, а кога правителствата ще оправят пътищата за да може да караме спокойно без да се притесняваме че ще се изпотрепим или ще си изпотрошим колите.
А контрола на качеството на горивата?
Според мен най-вероятно е намалял броя на коли които отиват на технически преглед.
Защо новите коли трябва да имат гратисен период. Че реално състоянието на спирачната система много зависи от начина на шофиране. Ако имаш газ, газ и спирачкаааааааа за една година чао.
0
 
1
 
10
преди 6 години
0
 
8
 
9
преди 6 години
Няма профилна снимка
Това са пълни и поредни идиотщини.
Аз в момента обжалвам 3 наказателни постановления (все за колан и телефон), защото подкупи не давам и полицаите се заяждат.
Като ме спрат, ми казват: "Ама гусине, ша ва замола, такова, оо ма вие карате с изтекъл срок на наказателно постановление",
аз му отговарям :"Постановлението е обжалвано в съда",
той "Да де ама аз от де да знам,
аз: "Ми направете си справка"
той: "Ми те мойте от де да знаят, в управлението. И защо е минало толкова време, почти една година"
аз: "Ами да ти дам телефона и да питаш съдията, а ?"
той: "Чакай да ти напиша са един акт"
и гусина милицюнер преписва, защото е прост и ***, изброеното в постановлението.
Лично ще обжалвам в съда подобна мярка, след което насрещно дело по ЗОДОВ срещу държавата,
1
 
8
 
8
edimi до: hellwitch
преди 6 години
Няма профилна снимка
Точно! Дори в някои нормални държави ГО се носи изцяло от собственика на регистрацията/номерата/, защото дори има допуски да се управляват различни МПС с една и съща регистрация. И обратно техн.изправност се отнася изцяло за МПС. И изfбщо ако приложим подобна идея към други "браншове" където има монопол върху контрола....ще стане забавно :)))
0
 
9
 
7
SSIW до: hellwitch
преди 6 години
Няма профилна снимка
"... то при ГО вече го има този правен парадокс"
----------
Абсолютно! А в този случай, ще се добави и дискриминация: за коли регистрирани на физ. лица - ще се налагат санкции, а за такива, рег. на фирми - няма (защото просто няма как да стане).
0
 
17
 
6
hellwitch до: SSIW
преди 6 години
Няма профилна снимка
Именно - то при ГО вече го има този правен парадокс. Сега автомобила носи гражданска отговорност?!? Безумие
1
 
23
 
5
преди 6 години
Няма профилна снимка
В нашата държавна администрация и законодателство има някакво странно приравняване на автомобил и шофьор, а двете нямат нищо общо. Шофьора може да носи отговорност, а автомобила не - бе значение какви правни недоразумения сътворят подобно на ГО.

Техническия преглед трябва да е изцяло насочен към изправността на превозното средство, а не както сега - дали си си платил данъците. Тази с-ма винаги може да се заобиколи със смяна на собствеността на МПС-то или ако то е на юридическо лице(което няма как да има глоби) и т.н.

Цялата с-ма е така направена, че "тарикатите" с много коли и фирми да не ги лови нищо! Това предложение само ще повиши бюрократщината и нищо повече.
1
 
29
 
4
преди 6 години
Няма профилна снимка
Никаква логика няма. Защо един автомобил да не може да се движи, ако физическото лице, на чието име е регистриран, дължи някакви глоби, нима автомобила е технически неизправен? Не може ли друг "изряден" шофьор да го управлява? Ако глобите се обжалват в съда? Ако колата е собственост на някакво АД, да речем, кого ще следим за изплатени глоби, акционерите, съвета на директорите, завеждащ гаража? Правната логика е, че ако въобще се въвежда такава санкция, тя тр. да се налага на „не-изрядното” лице, иначе имаме тежки противоречия с други нормативи и правни принципи.
5
 
16
 
3
преди 6 години
Който посмее дори само да предлага за обсъждане подобни неща трябва да бъде категорично жестоко наказван на всички следващи избори та да започнем да приучваме корумпираните политически задници да не преминават някои граници.
4
 
16
 
2
преди 6 години
тва е брутална мафия и организирана престъпна група мвр,дай
   1| 2