България все още не разполага с ясна енергийна стратегия до 2050 г.

Загубата на рентабилност на въглищните централи създава пространство за развитие на ВЕИ, от което трябва да се възползваме, посочват от „Грийнпийс“ в доклад

България все още не разполага с ясна енергийна стратегия до 2050 г.

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Още по темата
Може ли ЕК да откаже лиценз за строителството на АЕЦ
09.07.2020
България има потенциал да замени въглищата с ВЕИ до 2030 г.
09.07.2020
Коментари
   1| 2    
0
 
0
 
12
Pyramid до: Otka4eni reformatori
преди 2 седмици
Някаква, написана, да. „Имаме”.
...
Ама тя няма смисъл, освен предоставяне поредната прекрасна възможност за Правилни хора, да печелят за сметка на всички останали.
ЧИСТА ПРОБА ПРЕДАТЕЛСТВО ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИНА.
0
 
0
 
11
преди 2 седмици
България и 2005-та нямале смислена стратегия. Т.в., КОНСТАТАЦИЯТА НЕ Е НОВОСТ.
1
 
4
 
10
преди 4 седмици
Само като прочетох: Грийнпийс и изсмуканата връзка между "климатическите промени" и К 19 и: спрях.
Писна ми от излагациите на тази някога сериозна медия.
0
 
1
 
9
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Ама ние сме имали енергийна стратегия ли.....
2
 
4
 
8
Hahoto до: zelka007
преди 4 седмици
Зелев, това е проблемът на вашата религия... Малко някой да излезе от канона, веднага го отлъчвате, като богомил-протестантин :) Малко някой да се осъмни в топлинния Апокалипсис и веднага - "Разпни го!!!". Малко някой да прояви съмнение и критично мислене и "Анатема!!!" Само вашата истина е светая светих "И нино и пресни и во ВЕИ веков!" ;))
0
 
2
 
7
преди 4 седмици
хмм ... иначе по материалът . аз мисля че стратегия има , но не е насочена към кръговата икономика и интегрирането на ВЕИ ... има друга посока ... :)))
0
 
2
 
6
zelka007 до: Hahoto
преди 4 седмици
шеленбергер , това оня дето лъже и маже и взима кинти от ядрени корпорации ли ... ?! ... свалена е от форбс не за цензура , а за автореклама на книгата му ... :))) ... и ти като него започваш да мажеш ... този е обикновен писател , нула експертиза , всички факти дето омешва в материалът си са взаимствани и цитирани от организации , дето въобще не са съгласни с тълкуванията му и имат друго мнение по въпросът и го опровергават ... нали все пак са хората провели изследванията ... да знаеш на колко ниско ниво е ... :))) ... гледам откакто проповядва за ядрените централи е качил към 20-30кг , бива ... че иначе беше бая кльощав ...
0
 
5
 
5
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Стратегия НУЛА. Дори въведоха соларен данък. ...... нищо,че не могат да контролират слънцето .....
3
 
4
 
4
преди 4 седмици
Тази статия на Майкъл Шеленбергер е публикувана в списание Форбс на 28 юни 2020 г., след което е свалена от политическата цензура. Авторът я публикува и в сайта на своята организация Environmental Progress, откъдето се разпространява в световната мрежа:

https://environmentalprogress.org/big-news/2020/6/29/on-behalf-of-environmentalists-i-apologize-for-the-climate-scare
2
 
6
 
3
Hahoto до: Dr. Vatnikov
преди 4 седмици
хахахахах "Интегрираното развитие на всички сектори е ключово за постигане на истински преход към устойчиви, кръгови и беземисионни икономически модели, което би направило тези региони пилотни за България, изтъкват още от БКП“." туй все едно другаря Живков за 115 пленум го е написал :) Най-важното е да сме пилотни. Сега, интеграцията на Ватьо и родата му от махалата малко ще ни забави, но Зелената революция няма алтернатива другаре!
   1| 2