Трябва ли петролният пазар да се страхува от налагането на електромобилите?

Електрическите коли могат да изядат пазарен дял на конвенционалните автомобили, но това до голяма степен е проблем за развитите икономики, смята анализатор

Трябва ли петролният пазар да се страхува от налагането на електромобилите?

Снимка: Bloomberg L.P.

Още по темата
Казусът „яйцето или кокошката“ застига електрическите автомобили
16.11.2021
Колко работници ще изгуби и колко ще привлече автомобилният сектор?
12.11.2021
Коментари
   1| 2    
0
 
2
 
12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ето една визуализация на процеса в който живеем и наблюдаваме: https://media-exp1.licdn.com/dms/image/C4D22AQF6tVFRqKkxxA/feedshare-shrink_1280/0/1638144912684?e=1640822400&v=beta&t=z6s-JcPTALMGHDge9KgT3-1iGo1Ii0uGu6Arp5mu3f0
1
 
2
 
11
преди 1 месец
Няма профилна снимка
да трябва и няма как да спрат EV индустрията.
3
 
2
 
10
преди 1 месец
Няма профилна снимка
рябва ли петролният пазар да се страхува от налагането на електромобилите?Не ,не трябва , щом употребата им ще става с НАЛАГАНЕ Но аз друго ми е мерак да видя какво ще стане меджу 5 и 9часа вечер когато са НАЛОЖИЛИ поне 50% от автопарка да е на ток Е така искам да видя като се приберат от работа и включат зареждачките на колите в мрежата ,пуснат бойлери и печки ,какво ще стане с ВЕИтата
3
 
3
 
9
Императорът до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Преди зеленясалите се биеха в гърдите, че ще има електромобили за всички - сега разправят как хората трябвало да карат колелца и да ходят пеш. Що така бе, ватенка? С тия соларни мощности зимата ще спиш с ватенката в легълцето си и ще ядеш сухари.
2
 
3
 
8
Императорът до: supertrader
преди 1 месец
Норвегия е пример само за гнъс и извратeнячество. Хомoсексуалното педoфилство е "традиция" там, последният им "подвиг" е да представят дядо коледа като хoмо. Отнемат хиляди деца от все по-малобройните нормални родители, за да ги подаряват на изврaтенците.
1
 
5
 
7
supertrader до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Норвегия не е пример за нищо, всъщност многото пари от петрол са изкривили ситуацията там. Просто са доказателство че и прекаленото имане е почти същото като прекаленото нямане. На тях не мога да им разбера защо си брулят населението с данъци и такси след като държавата може да се издържа с парите които и без това има. Явно управляващите там предпочитат да ги налеят в инициативи.
6
 
5
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Дизелът и бензинът за лични автомобили са чао. Електричество, водород, споделени автомобили, подобрен обществен транспорт, ел.байкове и колела. Приключва ерата на ДВГ и то скоро, в рамките наследващите 20-30 години. Масово инсталиране на соларни мощности през следващите години, а файтонджиите нека си църкат.
3
 
7
 
5
преди 1 месец
Всички анaллизатори приемат като аксиома предпоставките, че: 1. Ще има достатъчно суровини за производство на милиард електрически коли, 2. Ще има достатъчно суровини за производството на енергийната мрежа, обезпечаваща зареждането им, 3. Ще има достатъчно електроенергия - зеленашеска при това - за целта. Само дето нито едно от трите не е вярно. Оттам нататък всичко е чесане на езици - та едни хора да си напълнят лесно джобченцата и после да се покрият.
3
 
4
 
4
zelka007 до: bgMan
преди 1 месец
хаха ... градски , само форумните теоретични познания не са достатъчни за да се разполагаш по полюсите ... я виж потреблението на петрол по държави как върви ... яко нагоре ... :))) ... https://***.ceicdata.com/en/indicator/denmark/oil-consumption
3
 
5
 
3
bgMan до: zelka007
преди 1 месец
Грамофон - Норвегия е една от най-богатите страни и е трърде неуместно да я даваш за пример за каквото и да било. Там дори и да сбъркат и да се набутат с 40-50 милиарда нищо няма да им стане. Не е така на другият полюс, където сме ние.
   1| 2