Преходът на автомобилните концерни към електрическата мобилност набира скорост

General Motors и технологични гиганти като Sony разкриват планове за разработка на електромобили, докато търсенето на такива коли продължава да расте

Преходът на автомобилните концерни към електрическата мобилност набира скорост

Снимка: Bloomberg L.P.

Още по темата
Съвместното предприятие на Honda в Китай ще изгражда завод за електромобили
06.01.2022
Chrysler ще електрифицира напълно своята продуктова гама до 2028 г.
05.01.2022
Коментари
2
 
1
 
9
aldy до: evlogi
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Преди стотина години електрокарите са били преобладаващите коли - около 60%. Как и защо изчезнаха, някой не се ли запитва? Тези причини са налице и сега, но явно коронабесието премина в "зеленобесие". И ще е до време.
2
 
3
 
8
преди 3 месеца
Чудесно ще е ,ако успеят, градовете ще са много по-чисти и тихи, но засега аз съм малко със смесени чувства,Пробегът им продължава да е доста кекав,цифрите,от около 400-500 км,които се рекламират, са пробег по среден цикъл, но за съжаление в живота нещата рядко са в среден цикъл, и ако карате в града всичко е тип топ, но ако ви се наложи да тръгнете към единадесет сутринта да речем от Пловдив за Бургас по магистрала Тракия, ще е късмет, ако успеете да се доберете до крайната точка.При движение с над 120 км/ч пробегът спада с 30-40, до 50% при някои модели.Ако недай си боже е и зима и е минус 7- 8 градуса нещата съвсем ще се сговнят
3
 
0
 
7
ing5rov до: Momchil_Matev
преди 3 месеца
инвесторчето отдавна не е медия от която да се информираш ...сега е платен високоговорител.
4
 
3
 
6
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
А останалите лузита отдолу, споко бе и вие се возите на ел.автомобили - тролеи и трамваи, ако сте граждани. Тесла и дригите ел.коли - само на картинка. Разрешавам ви и да мърморите, когато зяпате завистливо някой паркиран ел.автомобил, бързайки да не изпуснете промоцията в Лидл.
3
 
3
 
5
Dr. Vatnikov до: Императорът
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
На тебе кво ти дреме бе, малки застраховкопродавачо, нали си ходиш на работа с рейса. Остави ги тия работи на тия, дето караме коли. Ти си ходи да рекламираш умрелите руски акцийки по ФБ групите с надежда, че някой ден от някоя кремълска организацийка ще те забележат и ще те назначат на щат.
3
 
4
 
4
преди 3 месеца
Само дето електроенергията не достига, ама нищо - електрически брички да има. Нищо, че за тях пък суровините не достигат. Не случайно разкарах всички автомобилни компании от портфейлът си.
4
 
1
 
3
преди 3 месеца
И какъв е този "редактор", дето всяко "мa" го замества със звездички, сякаш е псувня!2-мa преводачи и неадекватен AI...
3
 
1
 
2
преди 3 месеца
Инвестора, както всеки уикенд, анализите ви са сектантско-пропагандни. Имаме 2-*** преводачи - за всяка секта поотделно. Единият - ултразелен, другият - ултра-про-ваксър, дето все плаши с чумата.Нищо общо с публицистиката и журналистиката.
3
 
6
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Екология и "зеленикакви" електрокари? А знаете ли, че за производството на 1 тон литий са необходими около 2000 тона питейна вода? Колко вода е необходима за преработката на отпадните литиеви батерии, не знам, но не бих се изненадал ако е повече. За каква екология и "зеленикаква" енергетика иде реч? Едно от най ценните и дефицитни неща на планетата - питейната вода - се разсипва за съмнителни цели. И с религиозна убеденост се налага това унищожение, напомняйки мракобесните времена в Средновековието. След нас потоп, това е крайната цел, май?