Залязват ли технологичните гиганти?

Анализатори предупреждават за все по-голям натиск върху компаниите от сектора

Залязват ли технологичните гиганти?

Снимка: Lam Yik/Bloomberg

Още по темата
Акциите на Big Tech губят борсовия си блясък
07.02.2022
Meta с най-големия спад на пазарна стойност на щатска компания в историята
04.02.2022
Коментари
1
 
1
 
10
Императорът до: alphaomega
преди 4 месеца
Ееее,не драматизирай. Ще има периодически нормални Бум, не голямо БУМ - освен при форсмажор, какъвто е възможен винаги. Някой 38-километров астероид може да ни занули. Няма да е първото голямо измиране в историята на планетата, нито дори в човешката история. Преди 75 000 години един вулкан на о-в Суматра така яко гръмна, че покри с пепеляк цялата планета и от 2 000 000 души население, оцеляхме под 1000. Та такива работи винаги са възможни, ама що да сме черногледи ся.
1
 
1
 
9
Императорът до: Petar2015
преди 4 месеца
Да, "залязвали" не е точен термин. Просто са балоняци. Даже бих казал: хипер-мега-ебacи-балоняци. Акциите на повечето от - трябва да паднат не малко - а ного.
1
 
3
 
8
evlogi до: Petar2015
преди 4 месеца
Точно така си е.Нито нов конкурент виждам, нито нова технология.Разбира се, рано или късно това ще се промени, но засега не виждам опасност за тези компании.Може някои от акционерите им да пострадат при по-сериозна корекция или мечи пазар,но това не означава,че самите фирми са в опасност или залязват.Статията е доста повърхностна и според мен е от тези,които търсят внимание с гръмко заглавие.
4
 
3
 
7
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Технологичните компании са толкова големи и мощни, че някои от тях имат повече БВП от държави. Или някой си мисли, че технологията ще върви назад, а не напред?! Илюзии. Нищо ново не идва, дето ще изгърми торално пазара, всъщност такива кризи се случват периодично, когато уплашените шарани разподаяат панически, а едни други хора купуват, купуват....
3
 
4
 
6
alphaomega до: дядя Вова
преди 4 месеца
Е аз не знам и няма как да знам точно какво ще е катализатора но знам че идва и е ще е нещо много голямо. Това все човек вътрешно го знае.Сега младоците морето им е до колене и си мислят че състезанието все още за това е кой ще спечели най много. А то реално състезанието вече се промени и сега е кой ще загуби най малко!
1
 
5
 
5
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Силно пресилено е да се твърди, че технологичните гиганти "залязвали". Какво ги избутва от пазара? Нов конкурент? Няма такъв. Нова технология? Та те купуват всичко, което покаже потенциал. Какво като малко са им паднали акциите?! Хората (и правителствата) няма да се откажат нито от удобствата на технологиите, нито от интернета. Технологичните гиганти ще пребъдат!
3
 
4
 
4
дядя Вова до: alphaomega
преди 4 месеца
БУМ ? Много оптимистично колега :) Вулкан+Цунами+Земетресение!
6
 
4
 
3
преди 4 месеца
То всичко е балон в днешно време. Цялата ни цивилизация е балон пред спукване. Не виждам нито един сектор в които наистина да си струва да се правят инвестиции точно сега. Всеки който ме е питал на тема в какво да вложи парите съм му казал - продавай всички виртуални *** (акции), всички имоти (остави си един да живееш в него), обръщай всичко в злато (физическо) и малко кеш (EUR, USD CHF) и се снишавай щото идва големия БУМ!
3
 
6
 
2
преди 4 месеца
Пълни балоняци. Ябълчичката и Майкрософт не са лоши компании - ама на момчето с Ръбестата глава и едно стотинка не давам.
3
 
4
 
1
преди 4 месеца
Старите пари ще конфискуват новите пари.. Мм.