IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-важните устройства от 2018 г.

Български технологични журналисти оценяват най-добрите джаджи, показани през последните 12 месеца

09:33 | 29.12.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

2018 г. е почти история. Вижте кои са най-значимите събития и тенденции от политическия и икономически живот в България и по света през последните 12 месеца в специалната секция на Investor.bg "Икономиката през 2018 г.".

През последните години липсата на наистина променящи пазарите иновации направиха технологичната индустрия една идея по-скучна. През изминалите 12 месеца обаче видяхме заявки за насочване в нови посоки и потенциално трансформиращи технологии, които да повлияят на редица сектори. Кои бяха ключовите устройства за 2018 г. и какви послания ни отправиха с тях създателите им - попитахме част от българските технологични журналисти. Ето и кои са джаджите, които те отличиха като най-важни за последната календарна година.

Никола Балов, създател на блога nixanbal.com

Смартфонът със сгъваем дисплей на Samsung

"Въпреки че ще бъде изцяло разкрит през 2019 г. смартфонът със сгъваем дисплей на Samsung беше показан миналия ноември и демонстрира накъде ще върви тази продуктова категория в следващите години. Това за мен е най-важният мобилен телефон, който се появи през последните 12 месеца, защото сложната технология на прегъващия се екран се разработва от години в R&D центровете на големите производители и днес най-после сме на прага на масовото й въвеждане на пазара. Успоредно със Samsung подобни устройства се очакват от LG, Lenovo и Huawei". 

Снимка: архив Ройтерс

Новият MacBook Air на Apple

"MacBook Air, един от най-продаваните  компютри на Apple, получи нова версия  в края на 2018 г., след като беше  неглижиран от компанията цели 3 години. Машината предлага актуализирана  конфигурация, още по-компактни размери  и дисплей с висока резолюция, а това не само отговаря  на очакванията на феновете, но има възможност да привлече  и нови потребители към Apple".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 14:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
Sakamano
преди 5 години
Не виждам нито една нова джаджа, а само тунинг на вече съществуващи устройства. И то без съществено подобрение на функционалността.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още