IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft и Amazon – сред малкото печеливши акции за тримесечието

Компаниите прекараха последното тримесечие, предупреждавайки за въздействията от смъртоносната пандемия на коронавирус върху операциите си

09:41 | 01.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Акциите на технологичните компании Microsoft и Amazon приключиха първото тримесечие на годината на печалба, докато технологичните им конкуренти следват по-широкия пазарен тренд на разпродажби заради въздействията на COVID-19, предава CNBC.

Акциите на Microsoft приключиха с лек ръст от 0,00006% за последните три месеца, докато Amazon отчете повишение от 5,43% през най-лошото първо тримесечие на пазара, по данни на FactSet. Историческата нестабилност на пазара обаче предизвика това техните конкуренти да затворят в зоната на загубите през последните три месеца. Apple приключи с понижение от 13,4%, докато акциите на Alphabet поевтиняха с 13,25% през последното тримесечие.

Компаниите прекараха последните три месеца, предупреждавайки за въздействията от смъртоносната пандемия на коронавирус върху операциите си. Microsoft поясни през миналия месец, че не очаква да достигне своята тримесечна цел за приходи за бизнес сегмента, който включва Windows, заради прекъсванията във веригата на доставки, но също така заяви, че търсенето е солидно. Microsoft също така се възползва от голямото използване на облачни услуги.

Междувременно Amazon забеляза ръст на купувачите, които търсят онлайн доставки в опит да преодолеят аварийната ситуация, включително на дезифектанти на ръцете, както и голямо търсене на уеб услуги от компании като Slack и Zoom, които се сблъскват с високо търсене, докато разчитат отчасти на инфраструктурата на Amazon.

Инвеститорите продължават да наблюдават влошаващата се пандемия на COVID-19. Към вторник в САЩ има повече от 177 000 потвърдени случая и най-малко 3440 починали, според данни на университета „Джонс Хопкинс“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още