IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как National Enquirer се сдоби с компроматите за Безос?

Медията е платила 200 хил. долара на брата на жената, с която излиза най-богатият мъж в света

08:13 | 20.03.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Джеф Безос. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Джеф Безос. Снимка: Архив Ройтерс

Основателят на Amazon.com Джеф Безос и негови съюзници публично спекулираха за това как National Enquirer се е сдобил със съобщенията, които предприемачът е изпратил до приятелката си. Те дори загатнаха в един момент, че Саудитска Арабия или Белият дом може да са замесени.

Реалността е далеч по-проста: Майкъл Санчес, братът на жената, с която излиза Безос, е продал тайните на милиардера за 200 хил. долара на издателя на Enquirer, твърдят източници на Wall Street Journal, запознати с въпроса.

Вътрешната история на сделката между American Media и Санчес, брат на Лорън Санчес, отговаря на много от въпросите, свързани с битката между най-известния таблоид в страната и най-богатия човек в света, включително как Enquirer се е сдобил със съобщенията и снимките на Безос, за колко пари и защо спорът стана толкова неприятен и публичен.

Санчес твърди, че не иска да да „удостои“ статията на Wall Street Journal с вниманието си по отношение на договорите, които е сключил. Той описа въпроса с договорите като „стари слухове“ на анонимни източници. Санчес отказва да е изпращал скандални снимки, но отказва да коментира дали все пак е изпращал някакви фотографии на Безос до Enquirer.

Говорител на Безос е отказал да коментира темата. Лорън Санчес не е отговорила на запитванията за коментар, изпратени до нея чрез служител на нейната компанията и говорител на Amazon.

Сделката предизвика спорове в American Media преди Enquirer да публикува историята през януари, твърдят източниците. Скандал между главния изпълнителен директор на American Media Дейвид Пекър и нейния главен юрист, разразил се в ресторант, е довел до незабавното оттегляне на юриста от компанията.

Enqruirer се обръща към шефа на Amazon за коментар на 7 януари, допълват източниците. Два дни по-късно Безос написа в Twitter, че той и съпругата му Макензи се разделят след 25 години заедно.

Следващото печатно издание на Enquirer не беше планирано за публикация в следващите няколко дни, а редакторите бързаха да разкажат историята на Безос онлайн, като още същата вечер се появи заглавие: Развод за Безос! Снимките от изневярата, които сложиха край на брака му“.

Пълните подробности за сделката и произтичащата от нея драма вътре в медийната организация не са публикувани до момента. През февруари Daily Beast писа, че Санчес е изпратил съобщенията на Безос до Enquirer. Дейвид Пекър отказва да даде интервю по въпроса.

Вътрешна драма

Санчес, агент на таланти, отдавна е източник на Enquirer и неговия топ редактор Дилан Хауърд, твърдят източници, запознати с темата. Той подкрепи Доналд Тръмп в Twitter и има връзки с консерваторите активисти.

През есента на миналата година Санчес започва да споделя с таблоида за връзката на сестра му с Безос, посочват източниците. Към този момент Enquirer вече е разследвал дали Безос и Санчес имат връзка, допълват те.

Санчес, бивш телевизионен репортер, която създаде своя собствена продуцентска компания, се запознава с Безос чрез съпруга си, агентът на холивудски таланти Патрик Уайтсел. Той е изпълнителен председател на агенцията за таланти William Morris Endeavour Entertainment, чийто главен изпълнителен директор Ари Еманюел е близък с Пекър.

Безос и Санчес са работили заедно по няколко проекта, а връзката им започва миналата година. Тя и съпругът ѝ са разделени.

Когато издателят започва преговори за купуване на материалите от Санчес през октомври, Пекър изразява резервите си за публикуването на статия, коментират източници. Той е притеснен, че Безос ще съди медията, принуждавайки натоварената с дългове организация да похарчи още средства, за да се защити заради история, за която директорите не очакват да се продаде добре. Въпреки че публикуването на историята за аферата на Безос ще подсили репутацията на Enquirer на медия, намираща извънредни новини, като цяло читателите на изданието са по-заинтересовани от скандали със знаменитости от шоубизнеса.

Пекър е казал на един от съветниците си, че публикуването на историята може да направи така, че да изглежда сякаш той го прави от страната на Тръмп, който многократно критикува Безос. Самите Пекър и Тръмп се познават от повече от 20 години.

American Media стана обект на по-голямо внимание, след като призна, че е направила плащане от името на Тръмп. През миналата година издателят сключи извънсъдебно споразумение с прокуратурата в Манхатън, признавайки, че е платил 150 хил. долара на бивш модел на Playboy, за да скрие история за афера на Тръмп, състояла се десетилетие по-рано, използвайки тактика, известна като „хвани и унищожи“. Тръмп отрича аферата.

Американският държавен глава твърди, че не знае за разследването на Enquirer, свързано с Безос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
shinawatra
преди 5 години
Пълен хаос, нищо не се разбира от горе-написаното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 0
das
преди 5 години
Ами ти да не искаш да пишат за новия апартамент на Цецо Апартамента?Иначе Цецо добре се е уредил с новия просторен апартамент, дори и без много официални доходи, пак си го е купил по някакъв начин, с заменки, с занижаване, и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 0
das
преди 5 години
Ами ти да не искаш да пишат за новия апартамент на Цецо Апартамента?Иначе Цецо добре се е уредил с новия просторен апартамент, дори и без много официални доходи, пак си го е купил по някакъв начин, с заменки, с занижаване, и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 0
Ку-Ку
преди 5 години
Какво търси тази клюкарска история на страниците на инвестора? Падение..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още