IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл струва 42,8 млн. долара

94% от сумата обаче не отиват за обичайните сватбени разходи

17:20 | 19.05.18 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Принц Хари и Меган Маркъл официално се врекоха във вярност и любов по-рано днес. Но пищната брачна церемония идва и със солидна сметка, възлизаща на близо 42,8 млн. долара, пише CNBC.

По-интересното - по-голямата част от средствата не са за украса от цветя, специални предястия или за развлечения. Тя е за охрана на младоженците и техните гости. 

 

Според британския сватбен уебсайт Bridebook цената на охрана, включваща снайперисти, полиция под прикритие и други мерки, е около 40,1 млн. долара, или 94% от общия бюджет за церемонията. 

Ако оставим настрана разходите за охрана, това все пак остава доста скъпа церемония. Базираният в Англия организатор на сватби Ейми Дън коментира пред CNBC, че разходите за храната, напитките, роклята, цветята и още елементи от сватбата струват около 2,7 млн. долара. Това е 73 пъти повече от средната цена на сватба във Великобритания.

Въпросът е кой плаща цялата сметка. Кралското семейство обяви, че ще заплати за “основните неща на сватбата”, които включват “църковната служба, музиката, цветята, декорацията и приема след това”.

Огромните разходи за сигурност се очаква до голяма степен да бъдат платени от данъкоплатците.

В случая и булката се очаква да допринесе с нещо. Твърди се, че Маркъл ще плати сама шестцифрената сума за булчинската си рокля.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 4
kane
преди 5 години
учудавам се че има толкова много уж развити страни по света, а с монарси/ дори и то с изрязани фунции/ с данъци да им извземат целите богатства и да ги накарат да работят както всички останали - ако не искат с данъци или доброволно може и по френския метод!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 4
kane
преди 5 години
с това ме спечелиха първо комунистите в бг - по начина по който са разкарали монархията - благодаря ви комунисти!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
george353
преди 5 години
Баси гадовете. Клубът на привилегированите негодници се разширява.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още