IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията на Wall Street приключи на червено

Акциите на General Electric се обезцениха силно, повличайки надолу индустриалния сектор

23:33 | 21.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските борсови индекси записаха понижения в петък, като акциите на General Electric поведоха индустриалния сектор към спад, предаде CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average загуби над 100 пункта по време на сесията, след което ограничи спада до 31,71 пункта и затвори на ниво от 21 580,07 пункта. Най-силно поевтиняха акциите на General Electric - с 2,9 на сто.

Широкият индекс S&P 500 се понижи с 0,04% до 2 472,54 пункта, като най-силен спад записаха цените на книжата на компаниите от индустрията и енергетиката.

Технологичният индекс Nasdaq composite падна с 0,04 на сто до 6 387,75 пунка, прекратявайки най-дългата си серия от повишения от февруари 2015 г. насам.

General Electric отчете по-добри от очакванията тримесечни резултати, но продажбите са се свили с 12% на годишна база. GE отчете и спад на нетната печалба от 58%.

Трите основни американски индекса достигнаха рекордни нива през тази седмица благодарение на корпоративните отчети на компании от състава на S&P 500, чиито печалби се оказаха по-добри от прогнозите. Сред компаниите, които представиха отчетите си тази седмица, са Microsoft, Honeywell и Morgan Stanley.

Следващата седмица ще бъде най-натоварената от настоящия сезон на корпоративни отчети, като се очаква около 170 компании от състава на S&P 500 да представят резултатите си.

Печалбите на компаниите, които са публикували тримесечните си отчети досега, като цяло са по-добри от очакванията. От 20-те процента от компаниите от S&P 500, които са представили отчет,  73 на сто надхвърлят очакванията, а продажбите на 77% са по-добри от прогнозите, посочва Джон Бътърс, старши анализатор във FactSet.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:13 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още