IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите на Wall Street продължават да теглят печалби

Основен двигател на пазара са отчетите, Dow Jones отново постигна рекорд

23:11 | 28.07.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските акции приключиха последната за седмицата сесия разнопосочно.

От индексите единствено този на „сините чипове“ - Dow Jones, отчете ръст от 0,15% до 21 830 пункта, което е нова рекордно висока стойност.

S&P 500 и Nasdaq записаха понижения от съответно 0,13% до 2 472 пункта и 0,12% до 6 374 пункта.

Основна подкрепа на Dow оказаха акциите на Chevron, които поскъпнаха с 1,9% в днешната сесия, подкрепени от ръста на цените на петрола.

От секторите в състава на по-широкия индекс потребителските компании и телекомите записаха най-силни загуби в днешната сесия.

Акциите на Amazon поевтиняха с над 4 на сто заради по-слабия от очакваното отчет за второто тримесечие.

Според Матю Питърсън от LPL Financial в момента пазарът се движи основно от корпоративните отчети, съобщава CNBC. Според него не е изненадващо, че инвеститорите теглят печалби и при незначителни лоши новини.

Петролът записа най-силния седмичен ръст на цените от началото на годината насам – над 8 на сто, изчислява MarketWatch. Цените на черното злато получиха подкрепа заради ангажиментите за ограничаване на добивите от членки на ОПЕК и на фона на несигурността и политическата криза във Венецуела.

Фъчърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка през септември поскъпнаха с 67 цента или 1,4% до 49,71 долара за барел на стоковата борса в Ню Йорк – най-високо ниво от 26 май. Седмичното увеличение на цената достига 8,6%.

Септемврийските контракти на сорта брент поскъпнаха с 1,03 долара или 2% до 52,52 долара за барел на стоковата борса в Лондон. Седмичният ръст на цената е от 9,3%.

Златото също отчете поскъпване за седмицата на фона на новината, че Северна Корея е осъществила още едно изпитание на балистична ракета. Фючърсите на благородния метал със срок на доставка през август поскъпнаха с 8,4 долара или 0,7% до 1 268,4 долара за тройунция. Това е най-високо ниво от 14 юни.

Доларът поевтиня на валутните пазари след публикуването на данните за БВП на САЩ, чийто растеж се оказа под очакванията. Това е трета поредна седмична загуба за валутата.

Доларовият индекс, който отчита динамиката на зелените пари спрямо кошница от 6 валути, отчита спад от 0,6% до 93,34 пункта. Индексът, който измерва динамиката на обменния курс на долара спрямо по-широка кошница от валути, е надолу с 0,5% до 86,07 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още