IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовата страна на една псувня

Американски мениджър бе глобен с 25% от годишните си бонуси

10:39 | 23.09.17 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: архив Ройтерс</p>

Снимка: архив Ройтерс

Раздразнението му срещу известна своя съседка струваше на американския мениджър Джефри Мезгър 25% от годишния му бонус. Това съобщи KB Home, една от най-големите строителни компании в САЩ, цитирана от CNBC.

Мезгър живее от врата до врата с видната американска комедийна актриса Кети Грифин. Във вторник в сайта Huffington Post бяха публикувани аудиозаписи от охранителни камери, на които Мезгър отправя тежки обиди към Грифин, наричайки я „плешива лесбийка" и добавяйки също: „Нека да си обявим война, задник такъв"!

Предистория на спора очевидно е фактът, че Грифин и партньорката ѝ в живота Ранди Бик са се оплакали в полицията заради вдигане на шум. Според Мезгър причината били трите му малки внуци, които са си играели в събота около осем часа вечерта в басейна. Huffington Post съобщи, че Грифин и Бик вече са подавали подобни оплаквания малко след тяхното нанасяне в съседния дом преди година.

"Записът, който изглежда, е бил редактиран, трябва да се разглежда в широк контекст. Г-н Мезгър изразява съжаление, че е загубил умереността си и заради използвания от него език, който не отразява това, в което той вярва. Той се извини писмено на г-жа Грифин за това, че е използвал този език", се казва в изявление на говорителя на мениджъра.

„Въпреки че Мезгър не вярва, че има някакво извинение за езика, който е използвал, инцидентът, довел до него, е резултат от кулминацията на серия от неприкосновени действия, предприети от г-жа Грифин и нейната приятелка. Последният случай е бил, когато се е оплакала в полицията заради шума, който неговите внуци на 4, 5 и 6-годишна възраст са вдигнали, докато са играели в басейна в ранната вечер на миналата събота“, се казва още в изявлението.

В официално съобщение на KB Homes пък се посочва, че Мезгър е „страхотен лидер", но поведението му е неприемливо. Ако подобни инциденти се повторят, той щял да бъде уволнен.

Колко наистина ще струва псувнята на мениджъра, който ръководи компанията от 2006 г. насам? Засега не е ясно. Той е получил 9 млн. долара през миналата година под формата на заплати и акции, но не е получавал бонуси от 2014 г. насам. През онази година Мезгър е получил бонус в размер на 125 000 долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 1
michaelis12
преди 6 години
аз ше ги науча как се псува бе нямат проблеми ..... с моя език там ше станат милиардери ...... :D:D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
zelka007
преди 6 години
то първо да се научим да не си налитаме един на друг на бой за щяло и нещяло пък после ще се учим на вербална комуникация :))) ... един приятел разправяше, в англия има братовчед и при него работела някаква сладурана българка. някаква лека катастрофа станала - подпрял я накакъв отзад на светофар. слиза нашта от колата и като си знае по български и каквото знае на английски :))) ... оня я гледал и мълчал , оправили нещата с полиците и след 1 седмица й иде глоба от 5000 лири за вербални закани ли нещо от сорта. човека бил нотариус, без дело без съд без свидетели директно необжалваемо. защото той е човека който налага закона и думата му тежи и за да е на тази длъжност се предполага че е честен, морален и налагащ закона и директно има право да осъжда за такива неща. ... сега сигурно не псува вече на поразия :))) та не знам кога ще го докараме до толкова свестни хора в съдебната система, та всички да им имаме доверие в налагането на закона и правото и правдата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
Нямаше да бъде никакъв проблем ако напсуваните не бяха лессбийки.Това е дискриминация над нормалните хора в полза на обраттните.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
simbad12
преди 6 години
ти май се бъзикаш :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
bigmamascandal
преди 6 години
А тук кога?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още