IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Land Rover определи Discovery като най-добрата машина в сегмента

Моделът е свалил 480 килограма, предлага просвет от 283 см и багажник с обем 2406 литра

15:49 | 29.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Land Rover</p>

Снимка: Land Rover

"Най-добрият семеен SUV на планетата", така британската компания Land Rover анонсира новото поколение на модела Discovery. Той е изграден на напълно нова платформа, предлага 7 просторни места в салона, както и множество модерни технологии за комфорт, безопасност и повишаване на проходимостта.

Петото поколение Discovery стъпва върху 27-годишна традиция и се концентрира върху три основни неща - приспособимост, комфорт и безопасност, се казва в съобщението.

Всъдеходът е изграден на алуминиева платформа, благодарение на която общото тегло е намалено с внушителните 480 килограма в сравнение с предшественика. Освен това е подобрен и коефициентът на челно съпротивление, като е сведен до само 0,35 Cd.

Моделът е по-дълъг, но по-нисък от предходната версия, а междуосието му е увеличено с близо 4 см. Това е позволило поставянето на 7 просторни места, разположени на три реда. Седалките се сгъват автоматично, като това може да стане както чрез бутоните в задната част и на централата конзола, така чрез приложение на телефона. Багажният обем е наистина внушителен - 1137 литра при 5-местна конфигурация и 2406 литра при сгънати втори и трети ред.

Всъдеходът разполага с водещ в класа просвет - цели 283 см, като той автоматично се редуцира с 40 мм, за да позволи по-лесен достъп на пасажерите до салона. Моделът може да тегли прицеп с тегло до 3500 кг., което е също водещ резултат.

Сред технологиите на борда могат да бъдат изброени системите за помощ при спускане Hill Descent Control и при потегляне - Gradient Release Control, технологията за предотвратяване на буксуването Electronic Traction Control, системата, която намалява опасността от преобръщане - Roll Stability Control, системата за разпознаване на дълбочината на препятствията пред автомобила Wade Sensing, системата за теглене на товар Hitch Assist, и много други.

Задвижването на новото Discovery е поверено на бензинови и дизелови мотори. Двата основни двигателя, които ще се предлагат на всички пазари, са 3,0-литрови V6. Бензиновият предлага 340 к.с., а дизеловият 254 к.с. Специално за Европа ще бъде наличен още един дизел - 2,0-литров с четири цилиндъра и мощност от 240 к.с. Посоченият при него среден разход на гориво е само 6,5 л/100 км. Моторите се комбинират с автоматична кутия с 8 степени.

Що се отнася до дизайна, той е изпълнен в стила на най-новите всъдеходи на британския производител, като изоставя познатите от предишното поколение ръбати форми. Интериорът е съсредоточен върху комфорта и лукса, като демонстрира изчистен и ергономичен дизайн.

Цената на новото Discovery стартира от 43 495 лири във Великобритания. Налична е и върхова версия First Edition, която започва от 68 295 лири.

Още снимки - в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още