IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Great Wall се похвали с нова премиум марка

Wey ще предлага само луксозни всъдеходи

16:05 | 17.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;<span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Tahoma, Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;">Great Wall</span></em></p>

Снимка: Great Wall

Китайската компания Great Wall, която сглобява автомобили и в България, представи новата си марка. Тя се казва Wey в чест на древното китайско царство Вей, съществувало през древността. Задачата на новия бранд е да произвежда луксозни, но същевременно достъпни всъдеходи.

Производителят показа два от предсерийните модели, които съвсем скоро трябва да се качат на конвейра. Това са компактните кросовъри Wey 01 и 02, различаващи се един от друг както по дизайна на екстериора, така и по оформлението на салона.

Всеки от автомобилите ще получи по 10 системи за безопасност, в това число и адаптивен круиз-контрол и система за следене на лентата на движение, която предотвратява нейното случайно напускане. За кросовърите са предвидени още 12,3-инчов дисплей, аудиосистема Infinity, светодиодни фарове, панорамен покрив, задна камера, която предава изображение на огледалото в салона, а също така и възможност някои от функции да се управляват с приложение на смартфона.

Засега няма информация за силовите агрегети на двата автомобила, но се очаква за Wey да се предлагат бензинови или електрически агрегати. Цените на моделите също не се съобщават, но се твърди, че ще бъдат сходни с тези на Volkswagen Tiguan, Renault Koleos и Mitsubishi Outlander.

Още подобни новини четете в Automedia.bg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
markoci
преди 7 години
И ако цените им са сходни с цените и качествата на Volkswagen Tiguan, Renault Koleos и Mitsubishi Outlander как ще мотивират хората да изберат Китайския продукт че не се сещам ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още