IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi ще покаже конкурент на BMW X6

Новото Q8 ще дебютира в Детройт през януари

23:19 | 22.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Audi</em></p>

Снимка: Audi

Германският концерн Audi ще представи по време на автосалона в Детройт в началото на януари прототип на модела си Q8, който ще трябва да се пребори за клиенти с BMW X6 и Mercedes-Benz GLE Coupe. Това съобщава изданието Die Welt, което публикува скици на обекта, предоставени му от главния дизайнер на производителя - Марк Лихте.

Самият той позира с покрита версия на крос-купето, но така и не пожела да разкрие подробности за него. На едно от изображенията на автомобила се вижда надпис e-tron, което означава, че концептуалният модел ще бъде оборудван с хибриден силов агрегат. Серийният вариант на свой ред ще получи също и хибридна версия.

Ръководството на Audi одобри Q8 още през 2014 г., като по-късно стана ясно, че моделът ще използва платформата MLB-Evo, която е в основата на моделите Porsche Cayenne, Audi Q7 и Bentley Bentayga. Електрическата версия на модела ще спори за клиенти с Tesla Model X.

Лихте също така разкри, че новото поколение на флагмана на Audi - представителният седан A8, ще бъде представено през лятото на следващата година. По думите на дизайнера, "лимузината ще получи напълно нова концепция за управление на функциите на автомобила". След това тези технологии ще бъдат използвани и при други модели на компанията от Инголщадт. 

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:43 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още