IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият представител на Mercedes у нас се прицелва във върха на луксозния сегмент

Основната задача ще бъде по-бързо обслужване на клиентите

22:55 | 21.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Silver Star</em></p>

Снимка: Silver Star

До 2 години новият представител на Mercedes-Benz за България - компанията Silver Star, трябва да стане лидер в луксозния сегмент на пазара в страната ни. Това обяви пред журналисти в четвъртък изпълнителният директор и член на Борда на директорите на фирмата Ролф-Юрген Заерле.

В момента производителят от Щутгарт губи битката на българския пазар с основните си конкуренти BMW и Audi, но новите представители на Mercedes са убедени, че това ще се промени. За целта се готвят промени в начина на работата, като основната ще бъде по-бързо обслужване на клиентите.

"Забавянето на доставките на резервни части от Германия вече е в миналото, като сега вече ще осигуряваме внос 5 дни седмично. Целта ни е да подобрим и обслужването в сервизите, което също беше проблем и вече работим в тази посока. На всички ни се иска промените да станат бързо, но това все пак изисква време", обясни Заерле.

Шефът на Silver Star допълни, че компанията му ще започне да предлага по-голям брой проверени автомобили втора употреба с гаранция. Клиентите ще могат да избират както от наличните коли в България, така и от тези на склад в Германия. Освен леки автомобили ще се продават още лекотоварни машини и камиони.

Първите два нови модела на Mercedes-Benz, които компанията ще предложи на българските си клиенти, са обновената S-Class, както и пикапът X-Class. Той ще се появи у нас едновременно с дебюта му на останалите пазари по света, като това ще стане през ноември тази година. Що се касае до S-Class - в Silver Star са убедени в нейния успех на нашия пазар, тъй като българите купували най-вече скъпите модели на марката.

От компанията допълниха, че засега не предвиждат разширяване на дилърската си мрежа, като ще продължат да работят с двата си партньора - в Русе и Бургас. Самата Silver Star има представителства в София, Пловдив и Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още