IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lamborghini ще представи първата си хибридна суперкола

Приемникът на Aventador ще излезе през 2019 или 2020 г.

18:14 | 15.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Lamborghini обяви преди време, че ще започне да поставя хибридни агрегати на свои модели, като първият от тях ще бъде кросоувърът Urus, чието производство ще стартира в края на годината. Оказва се, че италианците ще разчитат на тази технология и за спортните си модели.

Пред изданието Cat Advice шефът на отдела за разработки и изследвания на италианската марка Маурицио Реджиани заяви, че следващият спортен модел на Lamborgini, който ще се появи на пазара, ще бъде приемник на сегашния Aventador. Суперколата трябва да излезе през 2019 или 2020 г., като ще получи хибриденп агрегат, който да се зарежда от електропреносната мрежа.

„Ако трябва да говорим за следващата ни спортна кола, то тя ще е зареждащ се хибрид (PHEV). Това е напълно логичен ход в развитието на технологиите. Не смятам обаче, че изцяло електрически силов агрегат е подходящ за спортна кола, така че засега няма смисъл да работим в тази посока”, обясни Реджиани.

През 2014 г. Lamborghini представи на салона в Париж концептуален модел под името Asterion, който се задвижва от 3 електромотора и 5,2.литров V10 двигател. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3 секунди, а максималната скорост е 320 км/ч. Само на ток колата изминава зо 50 км, а средният разход е 4,12 л/100 км.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още