IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бавария прие редица мерки за по-чист въздух, но не забрани дизеловите автомобили

В момента Германия търси решения, за да намали замърсяващите емисии от дизеловите коли

20:00 | 18.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германската провинция Бавария прие днес пакет от мерки, чиято цел е да направи центровете на градовете по-чисти, без обаче да забранява движението на дизелови коли, предаде АФП.

В момента Германия търси решения, за да намали замърсяващите емисии от дизеловите коли и този план трябва да доведе до ограничаването "възможно в най-скоро време" на нивата на емисиите на азотни окиси, се посочва в документа.

Мерките, които трябва да бъдат приложени незабавно, предвиждат безплатно привеждане на дизеловите коли към нормата Евро 5, но и финансови стимули за закупуването на по-нови дизелови коли, отговарящи на нормата Евро 6, разработването на електрически автомобили и използване на велосипеди, както и разширяване на мрежата на обществения транспорт.

Баварските автомобилостроителни компания Audi и BMW са се ангажирали да намалят значително емисиите на азотни окиси поне на половината от дизеловите си коли Евро 5, които са в движение, като създадат софтуер, управляващ филтрирането на тези газове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още