IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последният Lancer Evo бе продаден на търг за 76 400 долара

Продаденият автомобил е под номер 1600 от прощалната серия от модела

21:47 | 19.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Tahoma, Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;">Снимки: Mitsubishi</span></p>

Снимки: Mitsubishi

Последната бройка от седана Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition бе продадена на аукцион в САЩ за сумата от 76 400 долара, съобщава изданието Carscoop. Както е известно, производството на модела приключи по-рано тази година.

От ръководството на Mitsubishi официално потвърдиха, че 10-ото поколение на Lancer Evolution ще бъде последното в историята на „напомпания” седан и не се предвижда разработката на негов наследник.

Японците предпочитат да насочат усилията си към други проекти, най-вече направата на кросовъри с алтернативни силови агрегати.

Продаденият автомобил е под номер 1600 от прощалната серия от модела. Той бе оценен доста по-високо от първия екземпляр, за който през декември 2015 г. бяха платени 46 200 долара.

Получената от продажбата сума ще бъде преведена на благотворителен фонд, който подкрепя бездомни хора.

Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition е оборудван с 2,0-литров бензинов турбо-мотор, който развива 303 к.с. и се съчетава с 5-степенна механична скоростна кутия.

Това е и най-мощната версия в историята на модела, като тя е оборудвана с амортисьори Bilstein и пружини Eibach, както и със специални джанти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още