IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nestle придобива компанията за кафе Blue Bottle Coffee

Стойността на сделката е 425 млн. долара според източник

16:00 | 15.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията за хранителни продукти Nestle придобива мажоритарен дял в Blue Bottle Coffee, в опит да разшири присъствието си в САЩ, на фона на увеличаващото се търсене на добри смеси кафе, пише Bloomberg.

Nestle ще плати около 425 млн. долара за 68% дял в базираната в Оукланд, Калифорния, компания, твърди източник, запознат с въпроса, който е пожелал да остане анонимен.

Blue Bottle продава кафе директно на потребителите онлайн и управлява 40 магазина в САЩ и Япония. Този брой се очаква да нарасне до 55 до края на 2017 г., от 29 година по-рано, обяви Nestle вчера.

Nestle заема челна позиция на глобалния пазар на пакетирано кафе, като лидерството ѝ е оспорвано от JAB Holding – инвестиционната компания на европейската фамилия милиардери Рейман. Тя похарчи повече от 30 млрд. долара, за да разшири своята кафе империя, чрез придобивания на компании като Keurig Green Mountain и Peet’s.

"Въпреки цената като цяло сме позитивно настроени към сделката, като демонстрация на фокуса на Nestle върху една от ключовите за растежа категории“, коментира Андрю Ууд, анализатор на Stanford C. Bernstein.

Книжата на Nestle понижиха стойността си по време на ранната търговия в Цюрих.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още