IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber ще се опита да запази лиценза си в Лондон

Петиция в защита на компанията в британската столица събра над 500 хил. подписа само за 24 часа

11:31 | 24.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията за споделено пътуване Uber изглежда готова на отстъпки, за да запази лиценза за работа в британската столица Лондон, съобщава Sunday Times. Според изданието ръководители на компанията са поискали разговори с оператора на транспортната мрежа (Transport for London) и кмета на града.

Междувременно и жители на Лондон се обявиха в подкрепа на компанията за таксиметрови услуги и само за 24 часа подписката в защита на Uber събра повече от 500 хил. подписа, допълва Financial Times.

На 22 септември TfL отказа да удължи лиценза на Uber като мотив за това властите в Лондон посочиха липсата на гаранции за сигурността на ползващите услугата и шофьорите, както и липсата на "корпоративна отговорност". Компанията има право да извършва дейност в британската столица до 30 септември.

От компанията категорично отричат обвиненията за пропуски в сигурността на водачите и пътуващите и посочват, че спазват правилата. Техните шофьори имат лицензи от TfL и са преминали всички проверки, каквито по принцип се прилагат и за водачите на обикновени таксита в града, посочват още от Uber.

През август обаче властите в Лондон съобщиха за писмо от Скотланд Ярд, в което има предупреждение, че Uber си е спестила да съобщи за няколко инцидента - сексуални и свързани с насилие, между пътници и свои шофьори. Тази информация е част от основанията за отнемането на лиценза.

Uber има 3,5 млн. потребители и над 40 хил. шофьори в Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още