IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung пуска специален Note 8 - само за зимните олимпийци

Устройството се предлага с различен панел, украсен с визуалните елементи на събитието

10:52 | 17.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: news.samsung.com</em></p>

Снимка: news.samsung.com

Samsung представи Galaxy Note 8 с интересна нова визия, който може би никога няма да стигне до ръцете на потребителите. Южнокорейският конгломерат е създал специална серия смартфона ексклузивно за участниците в Зимните олимпийски игри в Пьонгчан през 2018 г. Устройствата са в ограничена бройка, пише Engadget.

Телефонът разполага с бяло задно стъкло, което напомня за снега през зимата. Освен това е с логото на Олимпийските игри и с визуални елементи на панела, които също са вдъхновени от събитието.

От хардуерна и софтуерна гледна точка това е обичайният Galaxy Note 8, като изключим предварително инсталираните тематични уолпейпъри за Олимпийските игри тази година.

Samsung ще разпространи 4000 телефона сред състезаващите се атлети и членовете на екипа преди официалния старт на игрите през февруари. Всички участници в Зимните параолимпийски игри също ще получат устройствата, но с логото на Параолимпийските игри.

Тъй като Samsung е партньор на Олимпийските игри от десетилетия, тя редовно пуска специални смартфони за събитието, особено сега, когато то ще се проведе в родната ѝ страна.

Засега не е ясно дали южнокорейският гигант планира да продава бройки от специалния смартфон. През 2016 г. тя пусна специално брандирания за Олимпийските игри през 2016 г. Galaxy S7 Edge, макар че той продаде само няколко хиляди бройки в световен мащаб.  

Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още