IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rakuten Viber придобива Chatter Commerce

Сделката е сключена след няколкомесечни тестове на Viber Instant Shopping

14:23 | 21.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Viber</em></p>

Снимка: Viber

Rakuten Viber обяви придобиването на стартъпа Chatter Commerce, който създаде първия код за онлайн търговия ShopChat.

Сделката е осъществена след четиримесечно тестване на Viber Instant Shopping в САЩ.

30% от потребителите на Viber в страната са използвали въпросната функционалност след като тя стана активна през март 2017 г.

Японската компания Rakuten, от чието семейство е Rakuten Viber, вече е инвестирала в Chatter Commerce. Това се случи по време на първия ѝ кръг на финансиране.

От Rakuten Viber посочват, че правят „решителна стъпка в посока разработване на функционалност за онлайн пазаруване, предоставяйки на потребителите възможност да го правят директно в приложението, базирайки се на схващането, че пазаруването е социална дейност".

Instant Shopping позволява на потребителите да пазаруват заедно с любимите си хора, без да се налага да посещават магазина. Всичко се случва на едно място – търсенето, споделянето, обсъждането на покупката и дори директната комуникация с бранда.

Rakuten Viber обяви, че екипът на Chatter Commerce, включващ седем инженери, базирани в Сан Франциско, ще се присъедини към нейния екип.

Изпълнителният директор и съосновател на Chatter Commerce Зефрин Ласкер ще стане глобален директор Електронна търговия в Rakuten Viber. Той ще управлява стратегията на компанията за електронна търговия, като ще се фокусира върху разширяването към нови пазари и към откриването на повече технологии, които да обогатят потребителското изживяване.

„Ние създадохме Chatter Commerce водени от идеята, че хората трябва да могат да правят много повече неща в приложението си за разговори, отколкото в момента“, каза Ласкер.

„Новаторският поглед на Rakuten Viber се простира далеч над дребните детайли, свързани с оптимизиране функционалностите на повечето апликации за разговори днес, и по-скоро се фокусира върху това значително да разшири ролята, която имат в живота на хората“, коментира той.

„Тази инвестиция е нова стъпка към трансформацията на Viber в мултифункционална комуникационна платформа. Искаме да създадем по-голяма стойност за стотиците милиони потребители, които имаме по света, като съхраним изживяването. Технологията на Chatter Commerce ще допълни нашата визия за това, а екипът им перфектно пасва на културата ни за иновации“, сподели Джамел Агауа, глобален изпълнителен директор на Rakuten Viber.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още