IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Навлизането на финтех технологиите в света

Според нов доклад Китай е най-напреднал, когато говорим за дял от дигитално активното население, ползващо финтех услуги

12:13 | 22.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Нивата на възприемане на финтех технологиите варират сериозно между различните страни, коментира Statista. Както показва консултантската къща EY в последното си проучване за индустрията, Китай е най-напреднал, когато говорим за дял от дигитално активното население, ползващо финтех услуги.

69% от цифрово активното население са потребители на някакъв вид финансова технологична услуга. Индия и Великобритания са другите страни в топ 3 съответно с 52% и 42%. От страните, проучени от EY, индустрията постига най-малко напредък в Белгия и Люксембург, като само 13% от дигитално активното население употребява финансова технологична услуга.

Ако разгледаме отделните сектори, Китай доминира в 4 от петте проучени: парични трансфери и плащания, финансово планиране, спестявания и инвестиции и заеми. Единствено при застраховането Индия е лидер, а Великобритания също има по-високо ниво на възприемане. Всеки сектор топ 3 като цяло се доминира от Китай, Индия и Бразилия.

Забележителното е, че 83% от дигитално активното население в Китай са и потребители на технологии, свързани с парични трансфери и плащания. Най-слабо навлизане имат пък услугите, свързани с финансовото планиране, като дори в Китай делът на потребителите е едва 22%.

Infographic: FinTech Adoption Rates | Statista

Други графики вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още