IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно в САЩ отчитат втори пореден месечен спад през юни

Като цяло понижения има при повечето сегменти в търговията на дребно, кнай-силно е намалението при бензиностанциите

17:22 | 14.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Продажбите на дребно в САЩ неочаквано отчитат спад през юни за втори пореден месец, което би могло да охлади очакванията за силно ускорение на икономическия растеж през второто тримесечие, съобщава CNBC.

Министерството на търговията на страната публикува данни, според които продажбите на дребно се понижават с 0,2% през миналия месец под натиска на по-малките постъпления от бензиностанции, магазини за дрехи и супермаркети.

Американците също така намаляват разходите за ресторанти и барове, както и за хобита.

Продажбите на дребно през май са ревизирани до спад от 0,1% в сравнение с първоначално отчетеното намаление от 0,3%. На годишна база продажбите на дребно през юни се увеличават с 2,8 на сто, показват още данните.

Данните са разочароващи и може би са още една причина Федералният резерв да направи преоценка на това колко бързо да затегне паричната политика, пише MarketWatch.

Като цяло спадове има при повечето сегменти в търговията на дребно, като най-силен е той при бензиностанциите – с 1,3%. Продажбите намаляват и в магазини, ресторанти, книжарници, магазини за спортни стоки и др.

Автомобилните дилъри съобщават за лек ръст на продажбите през юни, но не толкова голям, колкото преди една година. Забавянето при този сегмент може да има драматичен ефект, тъй като автомобилните продажби представляват една пета от всички разходи за покупки на дребно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:06 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още