IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради проверките в Слънчев бряг Solar Summer 2017 спира преждевременно

Никога не сме си представяли ситуация, в която на световен топ артист музиката може да бъде спряна, а техниката – конфискувана, коментират организаторите

17:15 | 15.08.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:&nbsp;Yalta Club</p>

Снимка: Yalta Club

Последният уикенд на най-големия летен музикален фестивал на българското Черноморие - Solar Summer 2017, се отменя, а като причина организаторите от Yalta Club посочват акцията около курорта Слънчев бряг, проведена в края на миналата седмица с участието на вицепремиера Валери Симеонов.

Предвиждаше се събитието да се състои този петък и събота на традиционното си място – „Какао бийч" в района на Слънчев бряг. 

Припомняме, че по време на акции на полицията с участие на самия вицепремиер Симеонов от последния уикенд някои от най-популярните нощни заведения в района на Слънчев бряг бяха затворени, а дори беше изземана и озвучителна техника. В проверките участие взеха служители на полицията, на НАП, Агенцията по храните, Регионалната здравна инспекция и Инспекцията по труда. Самият Симеонов обеща контролът да продължи до края на сезона.

„Никога не сме си представяли ситуация, в която на световен топ артист музиката може да бъде спряна, а техниката - конфискувана. Във времената на социалните мрежи новината за това ще се разпространи мълниеносно в цял свят, което ще се отрази изключително негативно на имиджа както на България, така и на нас като организатори. Очакваме всички компетентни органи да вземат адекватно становище по въпроса, без постоянно да си прехвърлят отговорности, както се случва в последните 10 дни“, пише в становището на Yalta Club.

Организаторите привеждат примери от света за това как държавата може да се възползва от подобни фестивали и да ги добави в туристическото си портфолио – Сърбия (Exit), Румъния (Untold), Унгария (Sziget), Белгия (Tomorrowland), Испания (Ibiza) и т.н.

„За съжаление, както в много други области, така и тук, страната ни изостава сериозно от тенденциите и дори в някои отношения върви назад, а като резултат редица добри събития и фестивали по Черноморието спряха своето съществуване, което пък доведе до сериозен отлив на младите хора и платежоспособните туристи от България“, пише още в изявлението на Yalta Club.

Организаторите поднасят своите извинения към всички, които са планирали да посетят събитието този уикенд, а в момента се договарят нови дати за участия на диджеите Adam Beyer и Paco Osuna.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
Ако всичко е изрядно що се плашат, че и обвиняват Симеонов?Който иска да думка с максимални децибели цяла нощ нека да си изнесе събитието поне на 2-3 километра от границите на някое населено място.Защо работещи хора да са цял сезон заложници на пияни, дрогирани и безгрижни купонджии?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още