IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще сложим ли SIM карти в главите на хората?

През следващите няколко десетилетия обаче може би ще станем свидетели на миграция от физическия свят към цифровия

14:34 | 29.05.17 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Информационните и комуникационни технологии задвижват човечеството отвъд ограниченията на времето и пространството, физическата сила и интелигентност, живота и битието – и всичко това се случва по-бързо от всякога.

През последните два века хората използваха химическа енергия, за да променят физическия свят. През следващите няколко десетилетия обаче може би ще станем свидетели на една миграция от физическия свят към цифровия. В този свят ще видим повече сътрудничество между индустриите и по-тясно интегриране на технологиите и бизнеса. Няма да има ясни линии между личния живот и работата. Границите ще изчезват, не че и днес вече не е отчасти така.

На хоризонта се задава по-добре свързан, интелигентен свят. И докато нашият свят се развива в тази посока, ключовите технологии като "интернет на нещата" и изчислителните облаци се превърнаха в крайъгълен камък на водещите общества.

Според някои прогнози до 2025 г. ще има към 100 млрд. свързани устройства. По това време 85% от корпоративните приложения ще бъдат разположени в облака, 100% от предприятията ще използват облачните услуги, а над 20% от индустриалните съоръжения ще бъдат интелигентни.

Генерален партньор на Клуб Investor.bg Disruptive Technologies e Vivacom. Събитието се провежда с подкрепата на iuvo Group, Allterco и Ontotext, част от Sirma Group. Институционални партньори: Индустриален Холдинг България, ЕЛАНА Финансов Холдинг, Medical Dent, Green Life, БАИТ и БСК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
Dimat
преди 6 години
#4:,точно чипът в главата ти няма да бъде "нещото" за твоето еволюционно оцеляване,а за твоето унищожение,първо ментално,а след това и физическо и КУРИОЗНОТО Е,ЧЕ "ТИ" САМ ЩЕ СЕ УНИЩОЖИШ,БЕЗ ДА СЪЗНАВАШ ТОВА,ОТИВАЙКИ НА СМЪРТ С "ПЕСЕН НА УСТА"!Най плашещото е,че наистина ние сами си приехме това наше унищожение,което показва,че процесът вече е започнал,а не,че ще започне!Ако се огледаме в себе си и край себе си,ние вече постепенно,чрез съвременните "джунджурийки"(компютъра е една от тях),постепенно се изключваме от окръжаващия ни свят и се превръщаме в техни придатъци!Идва времето,когато хората ще започнат да престават да обръщат внимание на всичко друго около тях - и къщи и коли и замъци и другите хора и близките си и семействотоси,(ако въобще имат такова),залепени за поредната джундрурийка и така,пълзейки след нея,САМИ(въпрос на техлогия),ще си имплантират чипа в кратуната!И окончателно ще потънат в "своя" виртуален свят,където няма никакви проблеми,никакви опасности и където можеж да се изживяваш,както си искаш - и като Цезар и като Наполеон...при това,без Брутовци и Ватерлоо-та.А колко му трябва на човек за това - една джунджурийка,примитивна клетка,където да се изолира от всичко и една енергийна напитка,за поддържане на тялото....докато дойде внушението,чрез поредната технология,да се отърве и от него!Изобщо,"Рай"!Но пък ще се решат всички еколокогични проблеми!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 6 години
колкото и да не ми се иска, неизбежно е ... вече ги сложихме в джобовете си, ското и в главите си :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 2
majnata
преди 6 години
Мдааа...с чипа у кратуната си по зле от куче на синджир , ама как да го стоплиш...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 7
грифин
преди 6 години
В природата нищо не е "нужно". Просто по-приспособимото оцелява и се адаптира към условията в момента.Ако чиповете са част от еволюцията, значи е въпрос на време а не на желание... ако се окажат по-бъгави от биоклетките, еволюцията ще ги изхвърли.Дали ни харесва......??! Разбира се, че да! Щом си носим смартфон в джоба без да сме питали дядо Божи.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 3
michaelis12
преди 6 години
май на тия тикквеници ше им тряя по някоя СИМ карта с български език в празните им тикви защото тоя младия келлеш с неговия побългарен английски нещо не може да говори нормално както и останалите ..... Те говорят за онлайн неща за облаци, за магазини, а хората в България взимат по 80 евра пенсия и 350 евра заплата, еббати глупацците честно ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 5
scott
преди 6 години
в този свет, най-гоуемите тежкари ше са тез, без сим, присадки и цифрово управление. масата ше им бачка кат зомбита, ше им поддържа животъ до 300 години, а те ше пътуват, прават секс, пият вино и даже нема да викат : арбайт махт фрай. натискат дистанционното и зомбито включва на пета. Добре, че СМЪРТТА щше ме е отървълъ от таз възможнос. или самите условиа на планетатта нема да позволът това да се случи. ДАНО.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 4
majnata
преди 6 години
Ако е било нужно , първи дедо Господ щеше да сложи...не се *** с природата !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още