IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Софарма" свиква общо събрание за вливане на "Унифарм"

Ще бъде гласувано и предложение за изкупуване на до 10% от собствените акции при максимална цена от 5,5 лв. за брой

08:35 | 19.01.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Унифарм АД</em></p>

Снимка: Унифарм АД

"Софарма" АД свиква общо събрание на акционерите за гласуване на вливането на "Унифарм" АД, съобщи дружеството чрез БФБ-София. То ще се проведе на 23 февруари 2018 г. от 11 ч. в централата на "Софарма".

"Софарма" притежава 98,77% от капитала на "Унифарм" към 30 септември 2017 г., т.е. почти цялата компания. "Унифарм" има производствени мощности в София в кв. "Дървеница", в близост до метростанция "Мусагеница".

"Унифарм" има продажби за 14,3 млн. лв. за деветмесечието на 2017 г. и нетна печалба от 1,51 млн. лв. за същия период.

Ако вливането бъде одобрено и приключено, това ще е третото вливане в "Софарма" след това на "Българска роза – Севтополис" АД - гр. Казанлък и "Медика" АД (с производствени мощности в гр. Сандански).

Извън вливането на "Унифарм" акционерите на "Софарма" ще се занимаят със само една точка. Ще бъде гласувано за обратно изкупуване на до 10% от общия брой акции, издадени от дружеството, но не повече от 3% за всяка календарна година. Срокът за извършване на изкупуването е до 5 години при минимална цена не по-ниска от номиналната стойност (1 лев - бел. ред.) и максимална цена 5,5 лв. за акция.

Акциите на "Софарма" поскъпват с 27% в последните 12 месеца до 4,26 лв. за акция и 574 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,1 лв. на акция.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава по 1 акция в капитала на "Софарма" АД и "Унифарм" АД.
 

Свързани компании:

Унифарм АД(59X)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още