IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма придоби стартъпа за хранителни добавки "Аромания"

За 2016 година приходите от продажби на дружеството възлизат на 1,3 млн. лева.

17:20 | 21.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Софарма АД придоби 75% от успешния стартъп за разработване и маркетиране на хранителни добавки „Аромания“.

За близо двете години от учредяването си “Аромания” има регистрирани над 20 продукта, като за 12 от продуктите има регистрирана или подадена заявка за различен вид патентна защита – търговска марка, промишлен дизайн или полезен модел.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Два от продуктите са водещи в своите категории. За 2016 година приходите от продажби на дружеството възлизат на 1, 279 млн. лева.

Софарма ще използва тази платформа за по-мащабно присъствие на пазара за хранителни добавки и ще влезе с гордост в “обществото на българските бизнес ангели”.

Бизнес ангелите са физически лица, които инвестират част от собствените си средства в стартиращи компании в най-ранната или следващата фаза от развитието им. Мотивът да правят вложенията е финансова възвращаемост, обясни през май в ефира на Bloomberg TV Bulgaria финансовият мениджър и основател на Българска асоциация на бизнес ангели Николай Мавроматис

От началото на годината акциите на Софарма поскъпват с над 62%, а през последната една година ръстът в цената е с 82,3% при пазарна капитализация от 651,074 млн. лв.

 

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още