IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът в Германия поиска бързо започване на коалиционни преговори

В хода на предизборната кампания политиците често са говорили за миналото, а малко за бъдещето, твърдят немски работодатели

07:35 | 25.09.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Водещи сдружения на германските индустриалци и търговци приканиха тази нощ най-големите партии в Германия бързо да започнат коалиционни преговори и да формират стабилно правителство, за да бъдат избегнати евентуални щети за бизнес средата в страната, предадоха осведомителните агенции. 

"Нашите компании се нуждаят от ясни сигнали. Сега става дума единствено за предотвратяване на вреди за Германия като място за правене на бизнес", заяви Дитер Кемпф, председател на Федералната асоциация на германската промишленост (Bundesverband der Deutschen Industrie, BDI). По думите му в хода на предизборната кампания политиците често са говорили за миналото, а малко за бъдещето. 

"Връщането към национализма не е алтернатива за нашата страна. Нуждаем се от мащабни инвестиции в Германия предвид занемарените пътища, неадекватната дигитална инфраструктура и многото недостатъци в образованието", се казва в изявлението на ръководителя на лобистката група.

От Асоциацията на германските промишлено-търговски камари (Deutscher Industrie- und Handelskammertag, DIHK) призоваха следващото правителство да повиши драстично инвестициите, най-малкото за да отговори на нарастващото обществено недоволство.

"В тези трудни времена се нуждаем от стабилно правителство и коалиционно споразумение, което да се съсредоточава върху инвестициите и ключовите въпроси на бъдещето - инфраструктура, образование, проучвания и иновации", заяви председателят на DIHK Ерик Швайцер. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
dr.5rov
преди 6 години
По думите му в хода на предизборната кампания политиците често са говорили за миналото, а малко за бъдещето.=======Е, така е и при застаряващите хора. Повече говорят и спорят за миналото, отколкото за бъдещето щото знаят, че нямат такова. Това, което казвам може би си е просто случайна асоциация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още