IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френските социалисти продават централата си в Париж

Според Le Monde сградата може да бъде оценена на между 40 и 70 млн. евро

11:58 | 23.09.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Намиращата се на Rue Solf&eacute;rino сграда. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Намиращата се на Rue Solférino сграда. Снимка: Ройтерс

От месеци във френската столица циркулираха различни спекулации, но сега вече има потвърждение – отслабената след парламентарните избори от лятото френска социалистическа партия ще продаде своята историческа сграда в шикозния 7-и градски район, в която се помещаваше партийната централа. По този въпрос има принципно съгласие, заяви касиерът на Parti Socialiste (PS) Жан-Франсоа Дебе. 

По време на парламентарните избори през юни PS загуби десетки места и сега трябва да се справя със значително по-малко средства. Според различни медийни съобщения загубата на парламентарните места е довела до загуба на няколко стотици милиони евро за 5 години. Това съответствало на около една четвърт от приходите на партията, казва Дебе. По-голямата част от партийния бюджет следвало да се използва за политическа дейност, а не за поддръжка на намиращата се на Rue Solférino сграда. 

„Разбира се, всички ние сме привързани към централата на Социалистическата партия", казва Дебе. Но след парламентарните и президентските избори през пролетта другарите са разбрали достатъчно добре, че „това е не само поражение, но и краят на една епоха, една епоха". Трябвало да се отчете, че „възстановяването“ на партията може да се осъществи и другаде, а не само в богатата на традиции сграда.

Според Le Monde PS владее сградата на Rue Solférino от 1980 г. насам, като тя се простира на около 3000 квадратни метра. От партията не отричат спекулации, според които офис сградата може да струва между 40 и 70 млн. евро, пише още вестникът. 

Вижте снимки от сградата в галерията ни!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
mrynmryn
преди 6 години
"Според Le Monde сградата може да бъде оценена на между 40 и 70 млн. евро", че то даже оценката й не е сигурна, камо ли за колко ще се продаде. Между "може", "оценена" и "продадена", разликата е огромна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
bigmamascandal
преди 6 години
A Позитано кога? КОГА?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още