IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радев пред Бил Клинтън: Борбата с корупцията е условие за доверието на инвеститорите

Имаме подкрепата на президента Клинтън за по-голямо присъствие на темата България сред американския бизнес, посочи държавният глава

12:44 | 22.09.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Презедентство на Р. България</em></p>

Снимка: Презедентство на Р. България

България може да привлече много повече инвеститори от САЩ, но за да стане това е необходимо да си свършим домашното – борбата с корупцията трябва да се води наистина безкомпромисно. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, след като проведе среща в Ню Йорк с президента на САЩ (1993-2001 г.) Бил Клинтън, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

„Имаме подкрепата на президента Клинтън за по-голямо присъствие на темата България сред американския бизнес и общество“, посочи още Румен Радев.

Държавният глава отново подчерта, че съществува разлика между изключително доброто ниво на двустранното политическо сътрудничество и недостатъчното присъствие на американския бизнес в България.

Румен Радев е поканил Бил Клинтън отново да посети страната ни и да изнесе лекция пред български студенти.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
orelov
преди 6 години
Дали съществуването на закони, които са от полза на банките (за сметка на всички останали) е индикация за корупция?Според вас с какво се занимава "Комитет по икономическа политика" към "Асоциация на банките в България"? Дали работи в тясно сътрудничество с политиците, които пишат законите, определящи икономическата политика на държавата (ограничаването на плащанията в брой и задължаването на държавните фирми да си държат парите в банките, които съвсем случайно са членове на асоциацията)?(Ние от Гражданска инициатива за хуманно отношение към банкерите провеждаме разяснителна кампания относно рисковете от ограничаването на плащанията в брой, за което отговорност носят самозабравили се банкови лобисти. Този коментар е част от тази кампания. Помогнете ни да разпространим това! Разчитаме на доброволци като вас, нямаме финансиране и не търсим.)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още