IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Петрол" ще гласува обратен сплит на извънредно общо събрание

Капиталът на дружеството ще бъде намален с цел покриване на загуби

10:11 | 21.09.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Акционерите на „Петрол“ АД ще гласуват за увеличаване на номиналната стойност на емитираните от „Петрол“ акции от 1 лв. на 4 лв. и намаляване на капитала с цел покриване на загуби, става ясно от поканата за събранието, разпространена чрез БФБ – София.

Управителният съвет събира акционерите на 26 октомври 2017 г. от 11:00 часа в Ловеч. В дневния ред е включена отмяна на решенията, взети на извънредно общо събрание на акционерите на 15 февруари 2017 г., както и на събранието на 10 май 2017 г.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Акционерите на дружеството ще гласуват за увеличаване на номиналната стойност на емитираните от „Петрол“ акции от 1 лв. на 4 лв., което да стане чрез обединяване на 4 съществуващи към момента акции, всяка една с номинална стойност от 1 лв., в една нова акция с номинална стойност от 4 лв.

В резултат от увеличаването на номиналната стойност на емитираните акции чрез процедура по обратен сплит, броят на акциите, които формират капитала на „Петрол“, се намалява от 109 249 612 броя на 27 312 403 броя, като се запазва размерът на капитала на дружеството на 109 249 612 лв.

В точка пет от дневния ред обаче се посочва, че акционерите ще гласуват за намаляване на капитала впоследствие на 27 312 403 лв. с цел покриване на загуби. Намаляването ще се извърши чрез понижение на номиналната стойност на емитираните акции от 4 лв. на 1 лв.

Намаляването на капитала ще бъде заявено за вписване в търговския регистър, след като в регистъра на „Централен депозитар“ АД бъде вписана промяната в структурата на капитала на „Петрол“, съгласно решението за извършване на обратен сплит.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
popo323
преди 6 години
Хмм , интересно ще си намаляват 4 пъти официалният капитал .Сега имат пазарна капитализация около 48 млн при около 109 млн акции , какво ще следва !При падане 4-ри пъти на капитала и официално признаване на около 27 млн , нещата не отиват на добре ! Цената вече им е надценена , няма как в момента да признаваш ,че струваш 27 млн , пък някой да те оценява на 48 млн . В смисъл може , ама не точно и Петрол . Може да се окаже ,че и 0.20 лв на акция е много , защото нещата при тях си вървят все така на зле и нищо чудно да нямат реални активи и за 10 млн. Въобще където е намесен Г Ганчев пряко или чрез свързани фирми , финала е винаги е един - източване и фалит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още