IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп ще подпише закона със санкциите срещу Русия

Вашингтон и Москва ще поддържат контакто по редица двустранни въпроси, разбрали са се Сергей Лавров и Рекс Тилърсън

08:49 | 29.07.17 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще подпише закона, с който се затягат санкциите срещу Русия, след като Москва нареди на Вашингтон да намали дипломатическите си служители и отне два американски дипломатически имота, съобщават от Белия дом, предава Ройтерс.

Американският Сенат почти единодушно прие закона в четвъртък, с което принуди Тръмп да заеме по-твърда позиция спрямо Кремъл.

Ако ратифицира закона, американският президент няма да може еднолично да променя режима на санкции. Единственият начин за това е със санкцията на Конгреса.

Законодателството отчасти е отговор на заключенията на разузнавателните служби на САЩ, че Русия се е намесила в президентските избори в САЩ през 2016 г.

Русия заплашва с отмъщение до седмици. Отговорът на Москва предполага, че надеждите за по-добри връзки с Вашингтон са се изпарили. Все пак руският външен министър Сергей Лавров коментира в телефонен разговор с американския държавен секретар Рекс Тилърсън, че Русия е готова да нормализира отношенията със САЩ, за да си сътрудничат двете страни по важни глобални въпроси.

Лавров и Тилърсън са се съгласили да поддържат контакт по редица двустранни въпроси, съобщават от руското външно министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 5
khao
преди 6 години
Мазен, сталин отдавна е доказал в ква грешка си !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 2
ДХДО
преди 6 години
"То е наясно че голяма част от руснаците не се страхуват от глад и мизерия. "Защо мислиш, че американците ще помогнат на руснаците да живеят по - сито и охолно, в случай, че путин бъде сменен от някой по-послушен ? Нима Елцин не прекара целия си президентски престой в услужливо-нaдyпeнa поза , по посока на янкити и ще ни припомниш ли тази му "позиция", с какво допринесе за просперитета на Русия и отделния руснак?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 11
Стоян Петров
преди 6 години
Питерското чучхе от санкции не се бои. То е наясно че голяма част от руснаците не се страхуват от глад и мизерия. Въпрос е докога ще е така и дали хладилника ще победи телевизора?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още