IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тодор Галев: Има сфери, в които администрацията на Тръмп работи ефективно

Намаляването на административната и регулаторна тежест за бизнеса е най-важното спазено обещание на Тръмп, твърди експерт от ЦИД

08:23 | 22.07.17 г. 2
Тодор Галев: Има сфери, в които администрацията на Тръмп работи ефективно

Има сфери, в които администрацията на американския президент Доналд Тръмп работи ефективно. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Тодор Галев от Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД). Изказването му е по повод изтичането на първите 6 месеца, след като милиардерът застана начело на САЩ.

Според Галев ключови идеи от предизборната платформа на Доналд Тръмп, като Obamacare и данъчната реформа, не изглежда, че ще бъдат осъществени в близко бъдеще. 

„Има обаче сфери, в които администрацията на Тръмп работи активно. Повечето медии например отразяват това, че обещаната от американския президент стена по границата с Мексико няма да бъде изградена, но само преди два дни американския комитет по бюджета внесе искане за 1,5 млрд. долара, за да задейства изграждането на въпросната стена", посочи още гостът в студиото.

Намаляването на административната и регулаторна тежест за бизнеса е най-важното спазено обещание на Тръмп, а провалът с отмяната и замяната на Obamacare е това, което най-много тежи като неспазен ангажимент, добави Галев.

Вижте още във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
ivan.kostov.39
преди 6 години
Стена с Мексико ще бъде изградена и покрита със соларни панели и ще се изплати много бързо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още