IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансист: КТБ е най-видимата част от корупционния механизъм в държавата

Всяка банка може да бъде спасена, а към момента на затваряне ликвидната нужда на КТБ е била около 200 млн. лв., коментира Юлиан Войнов

21:35 | 21.07.17 г. 5
Финансист: КТБ е най-видимата част от корупционния механизъм в държавата

КТБ е най-видимата част от целия корупционен механизъм, който съществува в държавата. Това коментира финасистът Юлиан Войнов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria във връзка с внесения обвинителен акт по досъдебното производство за КТБ.

По думите му всяка банка може да бъде спасена, а към момента на затваряне ликвидната нужда на КТБ е била около 200 млн. лева. Според него първият въпрос, който изниква, е защо не е дадена тази подкрепа на КТБ.

„Ако наистина БНБ е считала, че тази банка се управлява по неправилен и незаконосъобразен начин, и поради тази причина е отказала ликвидната подкрепа от 210 млн. лева, тогава защо не е предприела съответните стъпки, за да се пребори с тези практики, при положение че знае всичко това. Ако не е знаела, на каква база е отказала подкрепата?“, попита той. 

Финансистът сподели мнение, че ако Цветан Василев искаше наистина да защити банката си, трябваше да се върне и да дава показания. Войнов добави, че неговите свидетелски показания биха разкрили доста по-широка картина около казуса.

„За тези три години освен да посочваме Цветан Василев като изкупителна жертва на целия този проблем, ние не стигнахме до момента да говорим трезво и рационално за проблемите, които доведоха до казуса КТБ – за голямата корупция, която съществува в държавата и за начините, по които са били допускани тези практики да се случват“, коментира Войнов.

Темата за КТБ може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
Един Юлиан Войнов да се осмели да го каже.Адмирации!Аз пак да попитам защо главпрокурора масон след едно такова изказване не се самосезира да разследва корумпираните политици, магистрати, съдии други български масони? Сигурно защото няма начин в хода на разследването да не попадне на себе си. Даже няколко пъти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
А Пеевски и неговата гарнитура Цацаров?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 6 години
Цветанов или Василев ? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 0
dr.5rov
преди 6 години
Всичко около случая КТБ не е такова каквото ни го представят. Не че Цветанов и сие не носят отговорност, но не са само те. Кой и защо фалира КТБ няма да разберем, е поне не и в този живот.Цветанов се захвана с политика, а това е табу за банкерското съсловие. Изводите може да си ги направим сами.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 3
lyusien
преди 6 години
Откъде знае този икономист че ликвидната нужда на К Т Б е била 200 милиона От БНБ твърдяха за много по голяма сума Но това в което е прав този човек е че "КТБ е нагледна история копи пейс на ДЪЛГИЯ ИЗМАМНИЧЕСКИ БАНДИТСКИ И ОТВРАТИТЕЛНО НЕЧЕСТЕН ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА П Р Е Х О Д
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още