IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей получи доверието на британския парламент

Камарата на общините одобри с 323 гласа за и 309 против законодателната програма на британското правителство

23:29 | 29.06.17 г. 2
<p>
	Премиерът на Великобритания Тереза Мей. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Премиерът на Великобритания Тереза Мей. Снимка: Архив Ройтерс

Правителството на премиера Тереза Мей получи доверието на британския парламент благодарение на подкрепата на ултраконсервативната северноирландска Демократична юнионистка партия.

Депутатите от Камарата на общините одобриха с 323 гласа законодателната програма на Тереза Мей, а 309 депутати гласуваха против, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Така на практика Тереза Мей затвърди позицията си на премиер на страната три седмици след предсрочните избори, които свика.

Евентуалното отхвърляне на законодателния план на Мей би било голям и вероятно фатален удар срещу нея, след като администрацията й беше отслабена заради предсрочните избори, на които консерваторите изгубиха мнозинството си в парламента, припомня АП.

Заради крехката подкрепа на властта на правителството министрите бяха принудени часове преди гласуването да обещаят, че ще плащат абортите на жени от Северна Ирландия. Тъй като абортите са забранени в Северна Ирландия, освен ако не е застрашен животът на майката, много жени са принудени да пътуват до други части на страната, но плащат за процедурите.

Лейбъристите призоваха кабинета на Тереза Мей да се откаже от съкращаването на публичните разходи, да отмени лимита за заплащането на държавните служители и в службите за спешна помощ, както и да смекчи условията за Brexit, така че да се запази пълния достъп до единния пазар в ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 4
СоКоЛоВвВ
преди 6 години
Като при референдума 52%/48% малко решение от не съществуващ резултат .това е сериозна грешка явно ЗАПАДНИТЕ ДЕМОКРАЦИИ НАИСТИНА СТРАДАТ .. НО ДОКАТО СЕ ОПОМНЯТ КАКВО ИМ ГОТВИ БИВШИЯ АГЕНТ НА КГБ.. ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
Sakamano
преди 6 години
С 51% доверие дано не се главозамае.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още