IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евелина Александрова: Трябва да сме социално отговорни лидери във всеки аспект

Въздействието и влиянието, които всеки един от нас има, са огромни, твърди генералният мениджър на Helion Research за България

08:52 | 16.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Личен архив&nbsp;</em></p>

Снимка: Личен архив 

Евелина Александрова има богат опит в измерването на качеството на обслужване и ефективността на предприятията, придобит след 10 години работа в сектора на маркетинговите проучвания и в частност услугите тип таен клиент.

Тя стартира с частен бизнес в България през 2006 г. и разширява дейността през 2012 г., когато става част от белгийския глобален лидер в сферата Хелион Маркет Рисърч. В момента Евелина ръководи екип от 30 души. Оперативният център на Хелион в София е отговорен за изпълнението на повече от 50 хил. тайни проверки с цел измерване на качеството на обслужване и повишаване на продажбите на водещи компании в редица индустрии в световен мащаб.

Eвелина Александрова притежава бакалавърска степен по „Мениджмънт в туризма“ от Портсмутския университет и има магистърска степен по бизнес администрация за ръководни кадри от Американския университет в България. Вдъхновена от обучението си в Американския университет и колегите си там, Евелина основава Клуб Една България - клуб по социално предприемачество към АУБГ, посветен на популяризиране на темата в България, както и на редица социални проекти.

- Защо решихте да запишете Executive MBA програмата на Американския университет в България?

- Искаше ми се да комбинирам образователна степен от престижен университет, практическо обучение, ориентирано към активни лидери, международни преподаватели и дейна група от състуденти. Стори ми се, че с АБУГ си подхождаме идеално.

- Какво Ви даде тя и кой е най-ценния урок, който научихте там?

- Програмата надхвърли очакванията ми заради начина, по който разшири мирогледа ми и отвори нови хоризонти пред мен, и факта, че ме събра на едно място с невероятни хора – както преподаватели и администрация, така и състуденти. Даде ми цялостен поглед към всички сфери на бизнеса, включително теоретична и практическа подготовка. Най-важното е, че програмата ми помогна да видя необходимостта да бъда социално отговорен лидер във всеки един аспект от живота ми – личен и професионален. Научи ме, че въздействието и влиянието, които всеки един от нас има, са огромни. 

- Извън академичната сфера - какво беше най-полезно за Вас?

- Бях изключително впечатлена от високото ниво на колегите ми, идващи от най-различни сфери, от техния опит и знания. Бизнес пътуването ни до Лондон също остави дълбоки следи в мен. Там бяхме приети като специални гости от водещи международни компании, които ние имахме уникалната възможност да посетим. И не само това, домакини ни бяха възпитаници на АУБГ, заемащи едни от най-важните позиции в тези компании. Впечатляващо!

- Смятате ли, че дипломата от подобна програма би променила кариерното развитие на даден студент след завършване?

- Определено и най-чистосърдечно препоръчвам програмата на всеки, който има нужда от предизвикателство, който иска да разшири своя кръгозор и да излезе от рутината на ежедневието.

На всеки, който иска да получи нови знания и цялостен поглед върху бизнеса от теоретична и практическа гледна точка.

ЕМВА програмата определено е двигател на промяна и вече започна да променя живота на моята група. Вследствие на програмата ние решихме да продължим да работим заедно, за да променяме себе си към по-добро и по този начин да повлияем позитивно върху обществата, в които живеем, и света като цяло, чрез основаването на Клуб Една България. 

Защо Executive MBA на Американския университет в България:

  • Акредитирана в САЩ и България
  • Иновативна учебна програма с фокус върху най-новите бизнес модели и добри практики
  • Интерактивен и динамичен учебен процес и работа по реални казуси
  • Изключителни преподаватели с глобално ноу-хау с регионален акцент
  • Състуденти от различни индустрии и разнообразни сфери на работа
  • Бизнес пътуване и посещение на водещи европейски компании, където студентите се запознават с реални бизнес ситуации и практики
  • Отлични възможности за кариерно израстване и добри доходи след завършване на програмата
  • Успешни възпитаници, готови да споделят опит и да откликнат за професионални или академични съвети

Кандидатстване:

  • Формуляр за кандидатстване
  • 2 есета
  • 2 препоръки от работодател
  • CV
  • Диплома за висше образование
  • Резултати от TOEFL, IELTS, или Cambridge ESOL CPE

Важни дати:

  • Предварителна селекция: 30 юни
  • Потвърждаване за прием: 1 декември
  • Начало на програмата: януари

Научете повече на www.aubg.edu/emba!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още