IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът свиква КСНС заради европредседателството

Ресорният министър Лиляна Павлова представи видеоклип, с който България ще бъде представена по време на председателство на Съвета на ЕС

15:15 | 05.01.18 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) във вторник, 9 януари. Темата е "Роля на Република България за развитието на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС в контекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018", съобщиха от прессекретариата на „Дондуков“ 2.

Официалното откриване на европредседателството е насрочено за 11 януари.

Днес министърът на Българското председателство Лиляна Павлова представи пред журналисти видеоклипа „Това е България“. Целта на видеото е да покаже България като „скритото бижу“ на Европа, „България, в която няма как да не се влюбиш от пръв поглед, каза Павлова, цитирана от БТА.

Във видеото момче и момиче (в ролите са актьорите Бойко Кръстанов и Лорина Камбурова) се запознават на жп гара и заедно започват да пътешестват из България и виждат нейната красота, обичаите, срещат се с различни хора.

Нестинарството, кукерските маски, чистата храна, българската музика, хората на България, гостоприемството им, кирилицата и бързият интернет са сред акцентите в разказа за страната ни във видеото. 

Идеята е да покажем непознатата България, как тя изглежда през погледа на младите хора, дигиталната България, обясни Павлова. Тя разказа, че клипът е заснет за 10 дни и са правени снимки в цялата страна, което изисквало сериозна техника и експертиза. 

Видеото е продуцирано от Димитър Гочев, режисьор е Божидар Велинов, а сценаристи са Мирон Крумов и Мариана Събева. 

Втори клип, който беше представен днес, е за приоритетите на българското председателство. Подготвен е и трети клип, който показва българските постижения, но той все още не е готов.

И трите клипа ще имат превод на английски език, както и жестомимичен превод. Има и музика, която е специално композирана за председателството. Общо цената за създаване на видеоклиповете е 202 хил. лева.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още