IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германските туристи у нас се увеличават с 9% до края на юли

България започва да се възприема като дестинация, която предлага качествен туристически продукт, коментира директорът на Der Touristik

17:29 | 20.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

За периода януари-юли страната ни е била посетена от 453  хил. германски туристи, което представлява ръст от 8,8% в сравнение със същия период на миналата година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с директора на германския туроператор Der Touristik Ролф-Диетер Малтцан.

„И тази година отчитаме силен ръст от Германия, което ни стимулира да работим още по-целенасочено за развитието на пазара“, допълни тя, цитирана от пресцентъра на Министерството на туризма. 

Основните маркетингови и рекламни цели за следващия летен сезон са увеличаването на обема на входящия туристопоток, високата добавена стойност на туристическите продукти, преодоляване на сезонността и привличане на високоплатежоспособни туристи от генериращи пазари, сред които е и Германия, каза Ангелкова.

„Адекватното и добре планирано маркетиране на страната ни е от съществено за утвърждаването на България като топ туристическа дестинация“, посочи още тя.

Директорът на германския туроператор подчерта, че България започва да се възприема като дестинация, която предлага качествен туристически продукт, което значително повишава и търсенето от германските потребители.

DER Touristik е третият по големина по оборот туроператор в Германия.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още