IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Aston Martin персонализира новата си суперкола чрез 3D сканиране

Компанията ще прави специални седалки за всеки от шофьорите

15:55 | 23.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Новият амбициозен проект на автомобилния производител Aston Martin носи името Valkyrie и ще се появи на пазара през 2019 г. Той е съвместно дело на Aston Martin и Red Bull, като всеки автомобил ще бъде персонализиран за своя собственик. За целта шофьорската седалка ще бъде направена след 3D сканиране на тялото, пише CNBC.

„Това е кола за пътищата, но тук говорим за автомобил с изключително представяне“, коментира Патрик Нилсън, президент на Aston Martin за Азиатско-тихоокеанския регион.

„Не сме фокусирани върху максималната скорост. Фокусираме се върху това колко динамична е колата“, посочва още той. „Както е във Формула 1 – печелившата кола е онази, която спира най-бързо, завива най-бързо или ускорява най-бързо. Не е задължително да е тази, която развива най-висока скорост“.

Проектът е част от дългосрочния план на Aston Martin да продължи да развива компанията чрез специални инженерни модели, каквито марката планира да създава по два годишно.

„Винаги се радваме на много голям интерес към специалните модели“, посочва Нилсън. „Всички те са много харесвани и са колекционерски, така че ключова част от плана“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още