IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

OTP ще купи Banca Romaneasca от National Bank of Greece

Собственикът на ДСК планира да разшири присъствието си в Централна Европа, твърдят източници на Ройтерс

17:18 | 21.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Унгарската OTP ще купи румънското звено на National Bank of Greece - Banca Romaneasca, съобщава Ройтерс, позовавайки се на свои източници. Унгарската банка оглежда и други институции в региона, за да подсили присъствието си в Централна Европа, допълва още агенцията.

National Bank of Greece започна да продава своите звена на Балканите като част от плана за преструктуриране, одобрен от кредиторите. Банката вече продаде българското си звено - ОББ, на KBC.

В началото на месеца от гръцката институция коментираха, че предстои продажбата и на подразделенията в Албания, Сърбия и в Кипър. Тогава от ръководството посочиха, че купувачът на румънското дъщерно дружество ще изплати обратно заем за 550 млн. евро, който Banca Romaneasca е взела от NBG, което допълнително ще подкрепи ликвидността.

Banca Romaneasca има мрежа от около 100 клона в цяла Румъния.

OTP е едноличен собственик на капитала на Банка ДСК в България. Унгарската банка участва в сделката по приватизация през 2003 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още