Главният оперативен директор на Ryanair напуска

Снимка: Архив Ройтерс

Главният оперативен директор на Ryanair напуска

07.10.2017 10:26

Главният оперативен директор на Ryanair Holdings Plc Майкъл Хики ще се оттегли от поста си в авиокомпанията заради анулирането на над 20 хил. полета до следващото лято, съобщава Bloomberg.

Хики ще се оттегли в края на октомври, съобщава превозвачът. Започва и търсене на негов наследник.

Отмяната на полети засегна около 700 хил. пасажери. Това се отрази и на плановете на Ryanair да увеличи пътниците си с 6 млн. души през тази и следващата година.

Главният изпълнителен директор Майкъл О'Лиъри пое голямата част от отговорността за лошото управление на изискванията за годишни отпуски на пилотите – обяснението, което компанията даде за отмяната на полетите.

Хики обаче ще продължи да консултира авиокомпанията, съобщава О'Лиъри в изявление. Целта е да се осигури плавен преход за наследника му.

Хики ще завърши "редица големи проекти" преди да напусне, като например сключването на договор за поддръжка на двигателите и за новите хангари в Мадрид и Севиля, Испания.

Майкъл Хики, който стана оперативен директор на Ryanair през 2014 г., работи в превозвача от 1988 г. Той се присъединява като инженер и в последствие се издига до ръководител на екип.

Това е първата оставка по високите етажи на Ryanair след началото на кризата в компанията от 15 септември.  

Рубрики
Kъм пълната версия