IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия погаси последните задължения на бившия СССР

Сумата от 125,2 млн. долара е била изплатена на Босна и Херцеговина

12:54 | 22.08.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Министерството на финансите на Русия обяви успешен край на погасяването на задълженията на бившия Съветски съюз (СССР) към Босна и Херцеговина, предава ТАСС, като се позовава на съобщение на ведомството. Босна и Херцеговина е последната чужда държава кредитор на бившия СССР, дълговете към която не бяха платени.

„Задълженията към Босна и Херцеговина в размер на 125,2 млн. долара бяха решени чрез споразумение между правителството на Руската федерация и Министерския съвет на Босна и Херцеговина за уреждане на задълженията на бившия СССР, според изчисленията, свързани с оборота между бившия СССР и бившата СФРЮ (Социалистическа федеративна република Югославия, б. ред.), подписано в Москва на 21 март 2017 г. и влязло в сила на 20 юли.

Руското министерство посочва, че на 8 август страната е изплатила задълженията си към Босна и Херцеговина в брой.

Външният дълг на Москва към Босна и Херцеговина е възникнал след признаването на отговорността за задълженията на бившия Съветски съюз, които са възникнали в рамките на търговското и икономическото сътрудничество между Югославия и СССР.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
majnata
преди 6 години
Според Маранди Русия беше фалирала още август '15...а па тия даже и дълга си изплатили !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
юрист
преди 6 години
ХАХА- Босна и Херцеговина- кредитор на великия ссср:D Ако не беше истина, щеше да е най- великият виц, създаван някога:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още