IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екоактивисти създадоха модна линия дрехи с десен за военна маскировка

Багери, бетон и строителни материали, това представлява провокативният десен, заложен в първата по рода си у нас протестна модна линия "Камуфлаж за Пирин"

17:59 | 22.07.17 г.
Екоактивисти създадоха модна линия дрехи с десен за военна маскировка

Природозащитници с нова акция в защита на българските планини. Представители на WWF в България създадоха лимитирана серия дрехи, които показват как би изглеждал пейзажът на Пирин, ако държавата одобри сегашния проект на план за управлението му, става ясно от репортаж на Bulgaria ON AIR.

Багери, бетон и строителни материали – провокативният десен е заложен в първата по рода си у нас протестна модна линия "Камуфлаж за Пирин", която показва какво е бъдещето на планините в страната, ако те не престанат да се застрояват. 

Безплатно в помощ на природозащитниците работи и рекламна агенция, която стои зад изработването на шарените индустриални щампи. 

"Това, което ние искаме да направим с тази селекция, е да накараме хората да се замислят как би изглеждал камуфлажът за планина Пирин, ако тя потъне в строителство", поясни рекламният експерт Желез Атанасов пред Bulgaria ON AIR. 

Нека не позволяваме още една обител на природата да си отиде безвъзвратно, като се застрои, тъй като все още човечеството няма техниката и ресурсите, за да възстанови вековните гори, които се изсичат в строителните дейности, заявиха от природозащитната организация.

Вижте още във видеото. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още